AusOpen 2019: Babos Tímea nem tudott felülkerekedni a papírformán

Az első számú magyar női teniszező számára véget ért egyéniben az év első Grand Slam-tornája, az 5. kiemelt Sloane Stephens győzte le.

Babos Tímea egyéniben nem kezdte túl jól a 2019-es szezont, az első két tornáján rendre az első forduló jelentette a végállomást, így felüdülést jelentett mikor most az Australian Openen megszerezte első győzelmét egy kemény meccsen a tunéziai Jabeur ellen. A sorsolás azonban nem volt vele túl kegyes és nem nagyon adta meg a lehetőséget arra, hogy ezen a héten kamatoztathassa ezt a régóta várt sikert.

A második fordulóban rögtön az 5. kiemelt, az amerikai Sloane Stephens várt rá. Amellett, hogy a 2017-es US Open bajnokáról és a tavalyi Roland Garros-döntősről van szó, a soproni lánynak kedves emlékek is beugorhatnak róla, hiszen 2010-ben vele nyerte meg Wimbledonban a junior női párost. Azóta eltelt 9 év és mindketten eljutottak a csúcsra a sportágban, még ha Stephens nem is maradt közös sikerük kaptafájánál. Ez volt második egymás elleni mérkőzésük összességében és az első a 2012-es Strassbourgi nyolcaddöntő (salak) óta. Az új találka nem a nosztalgiáról szólt, hanem arról, mekkora különbség van jelenleg a két játékos között egyéniben. Stephens másfél óra alatt nyert, ám nem a meccs hossza lehet kissé lesújtó Timi számára, hanem egyrészt az, hogy csak 4 játékot tudott nyerni (3/6 1/6), másrészt pedig 44 hibát vétett a lejátszott 16 game alatt.

Nagy tragédiáról azonban nem érdemes beszélni, a sorsolás adta lehetőségeket maximálisan kihasználta Babos, s most már csak a női és a vegyes párosra lehet koncentrálni. Előbbiben címvédő és természetesen idén is Kristina Mladenovic-csal indul el, utóbbiban pedig Fucsovics Mártonnal igyekszik majd minél jobban megközelíteni a tavalyi szereplést, amikor a döntőig jutott az indiai Rohan Bopannával.

Stephens-en kívül a többi női éljátékos továbbjutott egyébként szerdán, Melbourne-i idő szerint délután. A női egyes címvédő, Caroline Wozniacki (3.), Petra Kvitova (8.) és a tehetséges Aryna Sabalenka (11.) két játszmában nyert. Nem mondhatja el ezt magáról viszont az előző év egyik nagy előrelépője, Kiki Bertens (9.), a holland teniszezőnő az orosz Pavlyuchenkovától kapott ki három szettben.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/HUNgarianTENNIS

A hozzászólások le vannak zárva.