AusOpen 2019: Nadal bombaformájára Tiafoenak sem volt válasza

Rafael Nadal kegyetlenül megy át az ellenfelein. Ezt a mai mérkőzés közel két órájában az amerikai Francis Tiafoe is megtapasztalta.

Meg lehet-e állítani a bombaformában teniszező Rafael Nadalt egy olyan játékosnak, aki még sosem járt Grand Slam tornán ilyen magasságokban? Francis Tiafoe eddigi útjának névsora káprázatos volt, azonban a legnehezebb próbatétel a Rod Laver Arénában csak most várt rá.

A mérkőzést egyértelműen Nadal kezdte jobban. Az első játékokban érződött a fiatal amerikain, hogy még nem tudott teljesen átszellemülni erre a találkozóra, az idegesség apró jelei pedig részben odaajándékoztak ellenfelének egy igen korai brekaet. A néhány kicsiny hibának köszönhetően Tiafoe nagy árat fizetett, hiszen Nadal adogatásai mögött teljes mértékben esélytelen volt az első játszmában. A folytatás pedig egyre jobban kezdte azt sugallni, hogy csak akkor tud megérkezni a mérkőzésbe, amikor már break hátrányban van. A második játszma első játékában könnyed rontásoknak hála, Nadal megindulhatott a két szettes előny felé. Ugyan a spanyol szerva játékára ezen a találkozón abszolút nem jellemző 10 perces játékot túl kellett élnie, de a 2-0-ás vezetésnél már nem volt benne a pakliban, hogy Tiafoe érdemileg beleavatkozhat a továbbjutás kérdésébe. A harmadik játszmában nem kellett túlságosan sokat várni, hogy a dolgok elkezdjenek egyértelmű irányba terelődni, hiszen Tiafoe ismét az első adogatójátékát elvesztette. Nadal továbbra sem engedte semennyire közel ellenfelét a saját adogatásához, 4-2-nél ráadásul másodszor is elnyerte az amerikai szerváját a szetten belül, már csak egy kis lépés hiányzott az elődöntő eléréséhez. Az utolsó játék pedig hűen tükrözte, milyen magabiztosan, kontroll alatt tartotta ezt az összecsapást a 2009-es bajnok. Két ász, egy könnyed adogatójáték, rendkívül meggyőző teljesítménnyel jutott túl a parádés tornát futó Tiafoen a spanyol.

Nadal Tiafoe ellen is kíméletlen volt
Kép forrása: foxsports.com.au

Rafael Nadal rettentően magabiztosan menetel ezen a tornán és mindenképpen hasznos lehet számára, hogy nem töltött sok időt a pályán. Az elődöntőben a görög Stefanos Tsitsipas vár rá, akit eddig kettőből kétszer legyőzött. Vajon a 32 éves teniszező Tsitsipas ellen is erődemonstrációt tart, vagy az ifjú titán a Nagy Négyes újabb tagját búcsúra kényszeríti?

Kiemelt kép forrása: sportingnews.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.