AusOpen 2019: Mauresmo tanítványa jutott a legjobb négy közé

2019. január 23.
by cort

Úgy tűnik Amelie Mauresmo néhány hónap alatt rendet tett Lucas Pouille fejében. A francia játékos 3 óra 6 perc alatt 7-6 6-3 6-7 6-4 múlta felül Milos Raonic-ot az Australian Open negyeddöntőjében.

Pedig az előjelek inkább a kanadai győzelmét jósolták. Raonic már harmadik alkalommal a legjobb nyolc közé Melbourne-ben, a két játékos előző három összecsapását is a hórihorgas kanadai nyerte, és az előző körben Zverev ellen is szinte hibátlanul teniszezett. Ezzel szemben a francia még sosem nyert mérkőzést az Australian Openen, a tavalyi éve kifejezetten pocsék volt, ezen a tornán pedig Borna Coric-ot leszámítva nem kapott igazán komoly ellenfelet.

Ennek megfelelően indult a mérkőzés, Raonic magabiztos játékkal meglépett 5-2-re, de hiába adogathatott a játszmáért, Pouille kiegyenlített, és rövidítésben behúzta a szettet. A folytatásban már a francia uralta a meccset, többször is megszorongatta a kanadait, saját adogatójátékaiban pedig érinthetetlen volt. A 6-3 arányban megnyert második szett után a harmadikat még rövidítésben a kanadai nyerte, de a negyedik felvonásban 4-5-nél már nem tudta hozni az adogatását, és elbukta a meccset. Pouille a mérkőzés folyamán végig nagyszerűen teniszezett, kérdés elég lesz-e ez a teljesítmény a világelső Novak Djokovic ellen.

A hozzászólások le vannak zárva.