AusOpen 2019: Makulátlan játékkal döntős Nadal Melbourneben

Rafael Nadal jutott elsőként a 2019-es Australian Open döntőjébe. A spanyol könnyedén elbánt Stefanos Tsitsipassal. 

Két káprázatos formában lévő teniszező csapott össze az Australian Open első elődöntőjében. Rafael Nadal eddig úgy ment át ellenfelein, mint kés a vajon. Frissen várhatta a Melbourne-i elődöntőt, ami mindenképp jó előjel volt számára, hiszen tavaly pont erre ment rá két Grand Slam tornája. Stefanos Tsitsipasnál kérdéses volt, mennyire képes elhinni magáról, hogy azt amit véghez vitt egy negyedik fordulóban, az a Nagy Négyes másik tagja ellen megismételhető egy elődöntőben. A két játékos eddig kétszer találkozott, a görög eddig csupán utolsó szettjüket tudta szorossá tenni.

Nadal nem sokáig teketóriázott és már az első pillanatoktól kezdve megmutatta ellenfelének, mennyire agresszív teniszt kellene valahogyan megfékeznie. Nadal eddigi magabiztos adogató játékaira visszagondolva, Tsitsipas rögtön a mérkőzés elején óriási hátrányba került. A nagyon korai break ellenére egy darabig a görög menni tudott a spanyol után, azonban 2-4 40-15-nél két kettős hiba végleg eldöntötte az első játszmát. Nadal továbbra sem engedett teret fogadóként Tsitsipasnak, 6-2-re könnyedén bezsebelte a nyitószettet. A második játszmában Tsitsipas komoly bajba kerülhetett volna, ekkor láthattuk először, igazán élesen teniszezni a mérkőzésen. Ez viszont úgy tűnik csupán egy fellángolás volt a részéről, mivel nem sokkal később az újabb szorításnál elrontott egy fél röptét, Nadal pedig a breaket nem meglepő módon két szettes előnyre váltotta. A második szett megnyerése lehetett volna az egyetlen menekülési útvonal Tsitsipas számára, azonban ennek elvesztése némileg hitetlenné tette őt a folytatásban. Nadal a harmadik felvonásban rögtön break előnybe került. Ezzel annyira megtépázta vetélytársa önbizalmát, hogy mindösszesen nyolc pontot bukott el az egész játszma során. Jól mutatta az is a két játékos közötti különbséget, hogy a 21 éves teniszező csupán akkor jutott break labdáig, amikor már Nadal a meccsért adogatott.

Nadal a Next Gen világbajnokot is megsemmisítette
Kép forrása: espn.co.uk

Nadal kifogástalan tenisszel játszhat 2017 után ismét döntőt az Australian Openen. A 2009-es bajnok 1 óra 46 perc alatt intézte el mérhetetlenül könnyedén Tsitsipast, 28 nyerő mellett csupán 14 ki nem kényszerített hiba. Ami pedig nagyon pozitív, hogy frissen várhatja a finálét Djokovic vagy Pouille ellen.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 2 )-Stefanos Tsitsipas ( 14 ) 6/2 6/4 6/0 

Kiemelt kép forrása: jacarandfm.com

A hozzászólások le vannak zárva.