Federer rekordjának megdöntése és a naptári Grand Slam – Djokovic interjú

Novak Djokovic vasárnap megszerezte pályafutása 15. Grand Slam trófeáját, és Federer rekordjának a megdöntése lebeg a szemei előtt.

Djokovic könnyű szerrel győzte le Rafael Nadalt az Australian Open 2019-es döntőjében, ami a rekordnak számító, hetedik sikere volt Melbourne-ben. A világelsőt motiválja a gondolat, hogy beérje Roger Federert a megnyert Grand Slam trófeák számában (ehhez még ötöt kell nyernie), de saját bevallása szerint is messze van még ettől.

“Történelmet írni az imádott sportágamban nagyon különleges dolog.”- mondta Djokovic a Nadal felett aratott 6-3, 6-2, 6-3-as győzelmet követően. “Nyilvánvaló, hogy ösztönöz a gondolat. A Grand Slameken és a legnagyobb ATP versenyeken való játék a legfontosabb számomra a mostani, és az elkövetkezendő szezonokban is. Hogy hány szezonom lesz még? Nem tudom, nem szeretek ennyire a jövőbe tekinteni.”

“Arra szeretnék koncentrálni, hogy javítsak a játékomon és fenntartsam azt a mentális, fizikális és érzelmi állapotot, amiben most vagyok, hogy a jövőben is képes legyek ilyen magas szinten teljesíteni és esélyem legyen arra, hogy közelebb kerüljek Rogerhez. Még mindig messze vagyok tőle.”

Djokovic nemcsak Federert szeretné utolérni, hanem a naptári Grand Slam gondolatával is kacérkodik. Ehhez első körben arra lenne szüksége, hogy “hazai pályán” is legyőzze majd Nadalt.

“Nos, azt hiszem talán szerződtetnem kellene Rod Lavert a csapatomba, hogy összejöjjön. Ő az egyetlen, akinek sikerült végrehajtani a lehetetlen küldetést, a sportág talán legnagyobb tettét” – viccelődött a szerb. “Meglátjuk, ez még csak a szezon eleje. Rengeteg torna van még a Roland Garros előtt, szóval bőven van időm a felkészülésre. Előbb még komoly kemény pályás megmérettetések következnek, mint Indian Wells vagy Miami, utána jön csak a salakszezon.”

“Nyilvánaló, hogy dolgoznom kell a salakos játékomon, sokkal keményebben, mint azt korábban tettem. Jobban kell játszanom, mint az előző szezonban, és már most is jobb vagyok, de különös figyelmet kell fordítanom a salakon való játékra, hogy legyen esélyem a győzelemre. A legkomolyabb feladat Nadal megállítása lesz, de ott van még Thiem és Zverev is, és valószínűleg idén Roger is játszani fog. Sok remek játékos van, aki komoly kihívást jelenthet salakon.”

Kép forrása: metro.co.uk / AFP/Getty

A hozzászólások le vannak zárva.