WTA: Szentpéterváron Bertens, Hua Hin-ben Yastremska lett a tornagyőztes

Két WTA tornát rendeztek a héten, az idén debütáló thaiföldi versenyen az ukrán Yastremska pályafutása második tornagyőzelmét aratta, Szentpéterváron pedig a holland Bertens lett a bajnok.

A második kiemelt Kiki Bertens lassan vette fel a találkozó ritmusát. Ellenfele, a fiatal horvát Donna Vekic 5-2-re is vezetett az első szettben, ezt követően azonban Bertens 18-ból 17 pontot tudott nyerni. A tie-breakbe torkolló játszmában már a hollandnál volt a lélektani előny, és mindössze két pontot veszítve be is húzta azt.

A második játszmára is kitartott a holland lendülete, rögtön breakelni tudta ellenfelét. Vekic a hatodik játékban még vissza tudott jönni a mérkőzésbe, 4-4-es állásnál azonban ismét elveszítette az adogatójátékát, Bertens pedig ezt követően a negyedig mérkőzéslabdáját kihasználva kiszerválta a mérkőzést.

Az idén rajtoló hua hin-i tornán a nyolcadik kiemelt Yastremska simán, 6-2-re nyerte az első játszmát, majd hasonló arányban veszítette el a másodikat Tomljanovic ellen. A hatodik kiemelt ausztrál teniszező a döntő szettben is tetemes előnyre tett szert, de a 18 éves ukrán 2-5-ös hátrányban sem adta fel, kiharcolta a rövidítést majd meg is nyerte azt. Yastremska pályafutása második serlegét hódította el a Toyota Thailand Openen, négy hónappal ezelőtt Hong Kongban tudott tornát nyerni.

WTA Szentpétervár, döntő:

Kiki Bertens (2) – Donna Vekic (8) – 7-6, 6-4

WTA Hua Hin, döntő:

Dayana Yastremska (8) – Ajla Tomljanovic (6) – 6-2, 2-6, 7-6

Kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.