Chris Evert szerint Djokovic felülmúlja majd Federert

A korábbi női világelső, Chris Evert úgy véli, jó esély van arra, hogy Djokovic legyen minden idők legtöbb Grand Slam trófeájával rendelkező játékosa.

Roger Federer jelenleg 20 Grand Slam trófeával büszkélkedhet, őt 17-el Nadal követi, Djokovic pedig az idei Australian Openen aratta pályafutása 15. sikerét. Bár az öt győzelemnyi távolság soknak tűnik, az utóbbi három Grand Slam torna a szerb sikerével zárult, és a jövőben is remek esélyekkel száll majd harcba az újabb címekért. Ezen a véleményen van Chris Evert is, aki 18 Grand Slam győzelemig jutott karrierje során.

“Nagy Roger Federer szurkoló vagyok, de nem hiszem, hogy Wimbledonon kívül tudna még Grand Slam tornát nyerni. A pontok rövidebbek lettek, a fizikális erő és az adogatások nagy szerepet játszanak.” – mondta Evert.

“Djokovic emberen felüli teljesítményt nyújtott az Australian Openen, soha senkit nem láttam még ekkora mentális erővel és eltökéltséggel teniszezni. Még Nadalnál is jobb volt, aki pedig mindig 100%-osan teljesít ilyen tekintetben. Ha lesz még két-három jó éve, úgy gondolom, mindkettejüket megelőzheti (a megnyert GS-ek tekintetében).

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.