A fiatalság döntőzik Acapulcóban

Alexander Zverev vagy Nick Kyrgios lesz a mexikói kemény pályás torna új bajnoka.

Dubai mellett a hét másik ATP 500-as tornáján is elérkezett a végjáték. Magyar idő szerint a péntekről szombatra virradó éjszaka folyamán rendezték meg az elődöntőket a mexikói Acapulcóban. A kétmillió dollár összdíjazású verseny első döntőse az az Alexander Zverev (2.) lett, aki Rafael Nadal (1.) korai kiesése után vált a mezőny legelőkelőbb teniszezőjévé. A regnáló ATP Finals-bajnok magabiztosan teljesít ezen a héten, hiszen továbbra sincs bukott játszmája, miután a brit Cameron Norrie sem tudott messzebb jutni egy elveszített tie-breaknél vele szemben.

A döntőben éppen Nick Kyrgios fog rá várni, aki egész szép lajstromot hozott össze eddig a héten. Ugyebár kezdte Nadal kiejtésével, de aztán Stan Wawrinkát, most pedig John Isnert (3.) is kiejtette az ausztrál fenegyerek. Két nagy adogatóról lévén szó, nüánszokon múlott a találkozó: a három lejátszott szettből kettő rövidítésben ért véget, az az egy kivétel is pedig 7/5-re végződött. Utóbbit nyerte meg a hórihorgas amerikai, így övé volt a meccs egyetlen egy break-je, ám ez a meccs bizonyítja, hogy a teniszben nem az nyer, aki több labdamenetet nyer, hanem az, aki a fontosabbakat húzza be jobb arányban: Kyrgios 5 ponttal kevesebbet nyert meg a 2 óra 22 perces meccsen, mégis ő jutott tovább.

A két fiatal tehetség profi karrierje egyaránt üstökös szerűen indult be, felemelkedésük során azonban már jó néhányszor, összesen eddig hatszor mérkőztek meg egymás ellen, az új találkozóhoz hasonlóan mindegyik alkalommal kemény pályán. Az e heti formájuk alapján se lenne könnyű megtippelni, ki nyerhet most, döntésünket pedig az egymás elleni mérlegük sem teszi könnyebbé, ugyanis 3-3-ra állnak.

A kiemelt kép forrása: tennis365.com

A hozzászólások le vannak zárva.