A nap meccsét játszotta Fucsovics Márton

2019. március 11.
by cort

Nem sikerült a bravúr, a magyar játékos óriási csatában búcsúzott az Indian Wells-i mestertorna második körében.

Nem volt kegyes Fortuna Fucsovics Mártonnal. A karrierje során Masters versenyen első alkalommal kiemelt magyar játékos az első mérkőzésén a volt top tízes Stanislas Wawrinkával találkozott, győzelme esetén pedig az ötszörös győztes Roger Federerrel várt volna Marcira.

A két játékos eddig háromszor találkozott egymással, tavaly májusban Fucsovics tudott nyerni, a svájci azóta kétszer vágott vissza Marcinak. A mostani összecsapásuk is nagyszerű mérkőzést, és a végletekig kiélezett csatát hozott. Az első játszmában Fucsovics kétszer is breakelőnybe került, de a háromszoros Grand Slam-győztes mindkét alkalommal egyenlíteni tudott, 5-4 után pedig harmadszor is elvette a magyar játékos adogatását, és 53 perc alatt 6-4 arányban nyerte az első szettet. A folytatásban is nagyszerű teniszt láthattunk, Marci 5-4-nél a szettért adogathatott, de a svájci ismét egyenlített, jöhetett a tie-break. A rövidítésben néhány gyors mini-breaket követően Marci 7-5-tel egyenlített.

A döntő felvonásban ezúttal a svájci került breakelőnybe, és 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott. Marci három meccslabdát hárítva kiegyenlített, de a következő játékban ismét elbukta az adogatását. 6-5-nél Wawrinka ismét megpróbálta kiszerválni a mérkőzést, és bár Fucsovicsnak négy labdája is volt a 6-6-hoz, a svájci ötödik meccslabdáját kihasználva, 3 óra 26 perc alatt 6-4 6-7 7-5 arányban abszolválta a mérkőzést.