Egyéniben ugyan búcsúzott, de párosban elődöntőt játszhat Djokovic

Nem sokkal azután, hogy egyéniben vereséget szenvedett Kohlschreiber ellen, Djokovic párosban is pályára lépett a BNP Paribas Openen.

A világelső Indian Wells-ben Fognini oldalán a páros küzdelmekben is részt vesz, ahol szerda hajnalban már az elődöntőbe jutás volt a tét. A szerb-olasz páros ellenfele a 2015-ös ATP Finals bajnok kettőse, Jean-Julien Robert és Horia Tecau volt, akiket 7-6(6), 2-6, 10-6 arányban búcsúztattak.

“Egy órám volt rá, hogy túllépjek rajta [az egyéni vereségen], mert párosban is játszanom kellett.” – mondta Djokovic egy erőltetett mosoly kíséretében. “El kell ismernem, hogy végig ez járt a fejemben. Mikor ütöttem egy jó returnt, eszembe jutott, hogy vajon miért nem tudtam így játszani egyesben is? De azt hiszem ez hozzátartozik a sporthoz, hamar túl kell lépnünk a dolgokon. Úgy érzem jelen esetben jót tett, hogy párosban is versenyben vagyok, mert így rögtön ki tudtam javítani a hibáimat.”

“Nem könnyű egy csalódást keltő vereséget követően megfelelő lelkiállapotba kerülni, és koncentráltan teniszezni, de nem először történik ez meg velem, volt már rá korábban is példa. Egy nagyon tapasztalt páros ellen játszottunk, és boldog vagyok, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.” – tette hozzá Djokovic.

Djokovic legutóbb 2015-ben a Rogers Cup-on játszott páros elődöntőt honfitársával, Janko Tipsareviccsel. Fognini akkoriban Bolellivel működött együtt, és sikerült is megnyerniük az Australian Opent.

Az elődöntőben a hatodik kiemelt Kubot/Melo, vagy a Bryan testvéreket búcsúztató Inglot/Skugor páros lesz Djokóék ellenfele.

Kép forrása: atptour.com