Jöhet a 39. Federer – Nadal összecsapás!

2019. március 16.
by cort

518 nap várakozás után ismét összecsap Rafael Nadal és Roger Federer.

Elsőként a svájci játékos kvalifikálta magát a négy közé, aki a lengyel Hubert Hurkacz-t búcsúztatta két 6-4-es játszmával. A száz tornagyőzelmet számláló Federer végig uralta a játékot, egy percig sem forgott veszélyben a győzelme.

Nagyobb küzdelmet hozott Rafael Nadal és Karen Khachanov összecsapása. A második helyen kiemelt spanyol egész héten nagyon jó formában teniszezik, és még tudta emelni a szintet a fiatal orosz ellen. A győzelem ellenére Nadal szimpatizánsai nem lehetnek felhőtlenül boldogok, a spanyolt több alkalommal is ápolni kellett, és úgy tűnik ismét gondjai vannak a térdével.

Egy Nadal – Federer mérkőzés előtt nem szerencsés az esélyeket latolgatni, de íme néhány adat. Az eddig 38 összecsapásukból 23 alkalommal Nadal került ki győztesen, de az utolsó 5 meccsüket Federer nyerte. Különösen a 2017-es év volt emlékezetes a svájci szempontjából, aki mind a négy összecsapásukat megnyerte, egyiket éppen itt Indian Wells-ben. Akkor a két játékos a legjobb tizenhat között találkozott, és Federer 6-2 6-3 arányban bizonyult jobbnak a spanyolnál.

Hamarosan!
Ki nyeri a mai összecsapást?
Ki nyeri a mai összecsapást?
Ki nyeri a mai összecsapást?

Kép forrása: cbc.ca