Federer győzelmével zárult a Miami Open

2019. április 1.
by andF

Roger Federer alig több, mint egy óra alatt, 6-1, 6-4 arányban győzte le a címvédő John Isnert a Miami Open döntőjében.

Federer a 2018-as Australian Open győzelme óta nem nyert nagy tornát. Indian Wells-ben közel állt a tornagyőzelemhez, de végül elbukott Thiemmel szemben, Miamiban pedig a címvédő Isner jelentette az utolsó akadályt.

Isner abban reménykedhetett a mérkőzés előtt, hogy stabilan hozza majd a saját adogatójátékait, és ki tudja használni Federer esetleges megingásait. A döntőt megelőzően összesen négyszer breakelték az amerikait, ezt a teljesítményt viszont Federer egymaga is hozni tudta a döntőben. A svájci gyakorlatilag sebezhetetlen volt, 35 adogatásból 32 pontot szerzett, és esélyt sem hagyva ellenfelének 64 perc alatt pontot tett a találkozó végére.

“Álomszerűen kezdtem a mérkőzést, megnyugtató érzés volt, hogy már az első játékban breakelni tudtam.” – mondta Federer a mérkőzés után. “Micsoda hetem volt! Annyira boldog vagyok most, egyszerűen hihetetlen. Először 1999-ben játszottam ezen a tornán, és most, 2019-ben is itt vagyok, ez nagyon sokat jelent nekem.”

“A szerva és a return játékommal is meg vagyok elégedve, boldogsággal tölt el, hogy ilyen teljesítményt tudtam nyújtani a döntőben. Ez az amiért dolgozom, hogy a torna előrehaladtával egyre jobb és jobb legyen a játékom színvonala. Ma a legjobbamat nyújtottam és nagyon boldog vagyok.” – tette hozzá Federer.

A címvédésre, és pályafutása 15. ATP tornagyőzelmére készülő Isner messze elmaradt a legjobbjától, emiatt érthető módon csalódottan nyilatkozott a mérkőzést követően.

“Valamikor az első szett során fájdalmat kezdtem érezni a lábfejemben, ami nem hagyott alább, sőt, egyre rosszabb lett. Szörnyű érzés volt. ” – mondta az amerikai. “A valaha volt legjobb játékos ellen teniszezem egy csodálatos atmoszférájú stadionban, a lábam pedig felmondja a szolgálatot. Nem mintha amúgy lett volna esélyem nyerni, de sokkal szorosabbá és izgalmasabbá tehettem volna a találkozót. Roger egyszerűen túl jó volt.”

Győzelmének köszönhetően Roger Federer már 54, nagy tornákon szerzett trófeával rendelkezik (Grand Slamek, 1000-es versenyek és az ATP Finals), és picit meglépett Djokovictól és Nadaltól, akik 52-t illetve 50-et tudnak felmutatni. Ez volt Federer 28. ATP 1000-es tornagyőzelme, a mostani pedig már a 16. olyan szezon, amikor nyert legalább egy nagy tornát.

A nagy hármas versengése a salakszezonban folytatódik, ahol Federer idén két év kihagyás után szerepel majd ismét. A következő versenye minden valószínűség szerinti a madridi 1000-es  lesz.

Kép forrása: atptour.com