Andy Murray ismét ütőt ragadott

2019. április 4.
by andF

Bár attól még nagyon messze van Murray, hogy tétmérkőzést játsszon, az is nagy előrelépésnek számít, hogy alig két hónappal a csípőműtétjét követően már képes ütni párat.

Murray-t csípőproblémái miatt először tavaly januárban műtötték meg, és mivel a beavatkozás nem hozta meg a kívánt eredményt, idén megint kés alá kellett feküdnie – ezúttal egy implantátumot is kapott.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miként alakul Murray jövője, de a szurkolóit minden bizonnyal megörvendeztette az a néhány napja az Instagramon közzétett rövid videója, melyen ütővel a kezében látható.

A korábbi világelső az Australian Opent megelőző sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve jelentette be, hogy nem bírja tovább a szenvedést, és befejezi a pályafutását. Utolsó mérkőzését Wimbledonban szerette volna játszani, de állapotára való tekintettel azt sem zárta ki, hogy Melbourne-ben lép utoljára pályára (az AO-n az első körben búcsúzott egy Bautista-Agut elleni szoros, ötszettes mérkőzésen).

Murray elmondása szerint a műtéti beavatkozás elsősorban azt a célt volt hivatott szolgálni, hogy a hétköznapokban ne legyenek fájdalmai, de a rehabilitációs szakasz elején orvosa azt mondta, jó esélyt lát arra, hogy páciense visszatérjen a profi sport világába, és édesanyja februári nyilatkozata is bizakodásra adhat okot.

“Úgy gondolom, hogy visszatérhet, de ő is tisztában van azzal, hogy esetleg nem fog sikerülni.” – mondta Judy Murray februárban. “Ő egy okos srác, rengeteg dolog érdekli, és megvannak az alternatívái a tenisz utáni életre is.”

A tavaly augusztusban hasonló műtéten átesett Bob Bryan – akivel Murray többször is konzultált ezzel kapcsolatban – a hétvégén testvére, Mike oldalán megnyerte a Miami Open páros versenyét. Elképzelhető tehát, hogy amennyiben továbbra is kedvezően alakulnak a dolgok, Murray is képes lehet még versenyszerűen teniszezni.

Kép forrása: stv.tv