Anisimova szett- és breakhátrányból fordítva szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét Bogotában

2019. április 15.
by andF

A 17 esztendős Amanda Anisimova két játékra volt a vereségtől a Claro Open Colsanitas döntőjében, mégis sikerült bezsebelnie pályafutása első WTA tornagyőzelmét.

Szett- és breakhátrányból borzasztóan nehéz megfordítani egy tornadöntőt, főleg ha az ember 17 éves, sosem nyert még WTA tornát és döntőt is csak egyszer játszott életében (tavaly Hirosimában két játszmában kapott ki Hsieh Su-wei-től).

Picit árnyalja a képet, hogy a mérkőzés egyáltalán nem a stabilan megnyert adogatójátékokról szólt, összesen 14 alkalommal breakelték egymást a felek. Az első öt játékban a hatodik kiemelt Anisimova, és  ellenfele, a világranglista 138. helyén álló ausztrál Sharma sem tudott szervagémet nyerni. A sorozatot Sharma szakította meg, majd a szettet is ő nyerte 6-4-re.

A másodikban az amerikai Anisimova kétszer is hátrányba került, de mindkét alkalommal hamar kiegyenlítette az állást. 4-4-nél Sharma közel került ahhoz, hogy a mérkőzésért adogathasson, de Anisimova hárította ellenfele breaklabdáját, majd a következő játékban – a mérkőzés során először – ő került előnybe, és a szettet is sikerült kiszerválnia.

A döntő játszmában Anisimova magasabb szintre kapcsolt, ezúttal ő tett szert korai breaklőnyre, melyet a hatodik játékban egy újabbal tetézett, miközben saját szervajátékainál nem hibázott, és 4-6, 6-4, 6-1 arányban megnyerte az 1 óra 43 percen át tartó találkozót.

A hét másik versenyén, Luganoban is olyan játékos nyert, akinek idén még nem volt tornagyőzelme, így a szezon eddigi 18 tornáján 18 különböző játékos emelhette magasba a trófeát.

Kép forrása: wtatennis.com