Djokovic kiesett, Nadal továbbjutott – Monte-Carlo összefoglaló, 6. nap

Túl vagyunk a negyeddöntőkön Monte-Carloban, kialakult a legjobb 4 mezőnye. A nap legnagyobb szenzációja a világelső Novak Djokovic búcsúja, így biztosan elmarad a vasárnapi álomdöntő. Nadal meccse is nehezen indult, de a spanyol végül továbbjutott, ahogy Lajovic és Fognini is. 

Lajovic karrierje legjobb eredményét érte el a hercegségi elődöntővel
Kép forrása: atptour.com

A napot a Lajovic – Sonego meccs nyitotta. A szerb egy brékkel elhozta az első játszmát, majd brékelőnye volt a második szettben is, amikor elvesztette a fókuszt. Sonego feljavult, és fogadóként szettlabdáig is eljutott, amit azonban nem tudott kihasználni. Ezt követően az olasz bukta is a szerváját, majd nem tudott már visszajönni, így Lajovic 1 óra 48 perc után karrierje legnagyobb sikerét ünnepelhette. Sonego így sem panaszkodhat, több mint 30 helyet lépett előre a világranglistán ezzel a szerepléssel.

Medvedev, egy kis megingást leszámítva, végig rendkívül stabilan teniszezett
Kép forrása: montecarlotennismasters.com

A folytatásban Djokovic lépett pályára Medvedev ellen, és rögtön az első játékban el is vesztette az adogatását. A szerbnek Medvedev mellett a széllel is meg kellett küzdenie, ami szemmel láthatóan zavarta a játékban. Djokovic rengeteg hibával játszott, Medvedev pedig hozta a stabil játékát, a szett végén ismét brékelt, és elvitte az első játszmát.  Az első szettben 3 nyerő mellé 21(!) hibát ütött a szerb, Medvedevnél ez az arány 7W/6UE volt.

A folytatásban Djokovic bréklabdát hárított 0-1-nél, majd el is vette Medvedev szerváját, így ő került brékelőnybe. Ebben a játszmában több izgalom már nem volt, mindketten hozták az adogatásaikat, a világelső egyenlített.

Nem jött össze azonban a fordítás, a döntő szettre ismét visszaesett a szerb, Medvedev 5-1-re elhúzott. Innen még egy szervát visszavett Nole, azonban ismét bukta a sajátját, és Medvedev elhozta a döntő szettet 6-2-re, ezzel karrierje legnagyobb sikerét aratta.

Nadal gyengén kezdett, de végül simán nyert a negyeddöntőben
Kép forrása: atptour.com

Délután Rafael Nadal következett, aki szintén nem kezdett jól, zsinórban 3 alkalommal bukta az adogatását. Pellának labdái voltak az 5-1-hez is. 5-1 helyett viszont 5-5 lett, újabb Nadal megingás miatt Pella ismét brékelt, és a szettért adogathatott. Az argentin azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a spanyol visszajött, és rövidítésben elhozta a játszmát.

A második szettben pedig elmaradtak az izgalmak, Nadal 6-3-ra nyerte a játszmát. A spanyol ezzel zsinórban 18 megnyert meccsnél jár Monte-Carloban, azonban az ő szurkolói sem lehetnek felhőtlenül boldogok. A meccs első periódusában rá egyáltalán nem jellemző hibákat vétett, több alkalommal úgy tűnt, hogy nem tud rendesen beleállni az ütésekbe, tenyeresei gyakran rövidek voltak. Elképzelhető, hogy a fizikális állapota még nem az igazi, bár az is lehet, hogy csak rossz napja volt.

A nap végén a Fognini – Coric mérkőzés következett, ami előzetesen is nagy csatának ígérkezett. Coric sima 6-1-el hozta az első szettet az indiszponált olasz ellen. Fognini azonban tudott újítani, és brékhátrányból 6-3-al egyenlített, majd pedig a döntő szettben is hengerelt, ezzel ő lesz Nadal ellenfele holnap.

A férfi negyeddöntők eredményei

Dusan Lajovic – Lorenzo Sonego 6-4 7-5
Novak Djokovic – Daniil Medvedev 3-6 6-4 2-6
Rafael Nadal – Guido Pella 7-6 6-3
Fabio Fognini – Borna Coric 1-6 6-3 6-2

Kialakult így a legjobb 4 mezőnye. A felső ágon Dusan Lajovic – Daniil Medvedev, a tábla alsó felében Rafael Nadal – Fabio Fognini elődöntőket rendeznek.

Kiemelt kép forrása: atptour.com