Pályán a legjobb 8 – Monte-Carlo kibeszélő, 6. nap

Jó szokásunkhoz híven Monte-Carloból is jelentkezünk napi kibeszélővel. A kibeszélők során megpróbáljuk felvezetni a napot, nektek pedig a kommentmezőben lehetőségetek van kötetlen eszmecserére, szurkolásra, vagy akár kemény viták lefolytatására is. 

A tegnapi nap során kialakult a legjobb 8 mezőnye, elérkeztünk a monte-carloi negyeddöntőkhöz. Thiem kiesése miatt egy meglepetés elődöntős biztos lesz, és egyelőre nem látni semmit, ami megakadályozhatja a Djokovic – Nadal döntőt. Vagy mégis?

A napot a Lajovic – Sonego párharc nyitja. Az olasznak természetesen ez a legjobb eddigi eredménye, már így is 30 helyett jött előre a világranglistán, még egy győzelemmel bekerülne a Top50-be.

Lajovicék után jöhet a Medvedev – Djokovic meccs. Daniil Medvedev talán az egyetlen 198 centis játékos, akinek ennyire jól megy a lassabb pályákon. Emlékezhetünk, hogy januárban milyen magas színvonalú meccset játszott Djokoviccsal a Ausztrál Openen, ő volt az, aki leginkább fel tudta ott venni a versenyt a szerbbel, még ha el is fáradt a meccs végére. Az egymás elleniben Djokovic vezet 3-0-ra, salakon azonban még nem játszottak. Ha Medvedev nem tudja megállítani a szerbet, akkor Djokovicnak nagy valószínűsséggel meglesz a döntő is.

Délután láthatjuk Rafael Nadalt, aki az idén eddig kiváló salakszezont produkáló Guido Pella ellen lép pályára. Pella februárban megnyerte a 250-es Brasil Opent, itt pedig már a legjobb 8 között van, többek között Cilicet is búcsúztatta. Ennek ellenére valószínűtlen, hogy Rafának bármi gondot okozna, hiszen tegnapi győzelmével a spanyol már zsinórban 17 megnyert meccsnél jár a Hercegségben.

A napot a Coric – Fognini meccs zárja. 5 évvel ezelőtt Umagban találkoztak egymással, akkor Fognini nyert döntő szettben. Coric Munar ellen meccslabdát hárított, és a három meccsen összesen már több mint 8 órát töltött a pályán, míg Fognini a második meccsét megkapta ajándékba Simon ellen. Ezen a lassú pályán sokat számíthat ez a terhelésbeli különbség, még ha tudjuk is, hogy Coric egy gép.

A nap teljes programja

11:00 Lorenzo Sonego – Dusan Lajovic
12:30 Novak Djokovic – Daniil Medvedev
14:00 Rafael Nadal – Guido Pella
15:30 Borna Coric – Fabio Fognini

Ti melyik meccset várjátok a legjobban?

Kiemelt kép forrása: atptour.com