Nadal: “Ami történt, megtörtént.”

2019. április 23.
by andF

Rafael Nadal 2015. óta először nem jutott be a Monte-Carlo Masters döntőjébe, az elődöntőben a későbbi bajnok Fognini ellen szenvedett meglepő vereséget. A spanyol a héten ismét pályára lép, Barcelonában igyekszik feledtetni önmagával és a szurkolóival a hercegségbeli teljesítményét.

Nadal Indian Wells-ben sérülés miatt nem tudott kiállni a Federer elleni elődöntőre, azóta a Rolex Monte-Carlo Masters volt az első torna, amelyen pályára lépett. A csalódást keltő monte-carloi szereplést követően Nadal Barcelonában játszik majd, ahol pályafutása 12. tornagyőzelmére hajt.

“Véleményem szerint pályafutásom egyik legrosszabb salak pályás mérkőzésen vagyok túl. Ez a valóság, nincs értelme tagadni. Nem látom semmi értelmét, hogy kibúvókat keressek. Ami történt, megtörtént.” – mondta Nadal hétfőn, miután mini-teniszt játszott Kei Nishikorival a Palau de la Música Catalana-ban.

“Monte-Carloban egy lépéssel előrébb voltam az elmúlt héthez képest. Jó esélyem volt arra, hogy fantasztikusan kezdjem a salakszezont, de nem tudtam élni vele. Most itt az újabb sansz.”

A spanyol háromszoros címvédőként szerepel a barcelonai tornán, melyet összesen tizenegy alkalommal tudott megnyerni a pályafutása során.

“Tény, hogy idén még nem nyertem tornát, de Melbourne-ben döntőt játszottam, Indian Wells-ben  bejutottam az elődöntőbe, csakúgy, mint Monte-Carloban. Nem alakul rosszul az év, de több problémával kellett szembenéznem, mint szerettem volna.” – mondta Nadal.

“Az a feladat, hogy megtaláljam önmagam. Az elmúlt 18 hónapban rengeteget kellett kihagynom, hullámvasútszerű volt az életem. Az ilyenek után nehéz felvenni a ritmust és kiegyensúlyozottan teljesíteni. Sokszor előfordult már ez velem, de végül mindig jóra fordultak a dolgok. Remélem, készen állok arra, hogy jól teniszezzem, de ha mégsem itt, akkor majd Madridban, Rómában, vagy a Garroson össze fog jönni.”

Nadal az első barcelonai mérkőzését az argentin Leonardo Mayer ellen játssza majd, a döntőben pedig akár összejöhet egy visszavágó Fabio Fognini ellen.

Kép forrása: atptour.com