Fucsovics meccslabdáról búcsúzott a müncheni negyeddöntőben

Fucsovics Márton igen közel volt az elődöntőhöz Münchenben, mégis búcsúzni kényszerült. Az olasz Marco Cecchinato mély gödörből, három játszmában győzte le. 

Fucsovics Márton a viszontagságos körülmények között zajló müncheni tornán eddig két döntő szettes mérkőzésen keresztül jutott el a legjobb nyolcig. Tavaly ezen a pontot Maximilian Marterer állította meg, az elődöntőbe jutáshoz ezúttal a harmadik kiemelt Marco Cecchinatot kellett felülmúlni. Marcinak kellemes emlékei lehettek olasz ellenfeléről, eddigi mindkét mérkőzésükön legyőzte a tavalyi budapesti bajnokot.

A mostani összecsapásuk is sokáig abban a mederben csordogált, hogy a magyar játékos ezúttal is túljut Cecchinaton. Fucsovics az első szettet 34 perc leforgása alatt könnyedén besöpörte 6/1-re, majd a második játszmában egy rövid esőszünetet követően 4-3-nál lebreakelte az olaszt, és a mérkőzésért adogathatott.  A tavalyi Roland Garros elődöntős ugyan 5-3-as hátrányban is volt, majd saját adogatóként mérkőzéslabdát is kellett hárítania, sorozatban négy játékot nyerve elorozta a második szettet. Ez látszólag nem törte meg Marci lendületét, azonban a döntő szett végjátékát és az igazán fontos játékokat idegileg Cecchinato bírta jobban a mai napon. Az olasz 5-5-nél elnyerte Marci adogatását, majd a saját mérkőzéslabdáját nem hagyta kihasználatlanul.

Fucsovics közel volt a győzelemhez, mégis búcsúzott Münchenben
Kép forrása: nemzetisport.hu

Marco Cecchinato egy közel 2 és fél órás mérkőzésen maradt talpon, és játszhat az egyelőre továbbra is formán kívül teniszező, első kiemelt Alexander Zverevet búcsúztató, chilei Christian Garinnal. Fucsovics számára tehát újfent a legjobb nyolc volt a végállomás a német fővárosban, a következő megmérettetés a madridi 1000-es verseny lesz.

Kiemelt kép forrása: sport365.hu