Rafael Nadal befűzte az oktatófilmet

2019. május 17.
by cort

A tegnapi két fordulót követően ma már a négy közé jutásért léptek pályára a játékosok a római masters versenyen. Federer visszalépett, Nadal azonban továbbra sem lassít.

Nem csak nem lassít, de egyenes átgázol a mezőnyön a spanyol salakkirály. Nadal a tegnapi napon 6-0 6-1-re verte a francia Chardy-t, majd néhány órával később 6-1 6-0-lal küldte haza a grúz Basilashvilit. Ma honfitársa, a Dominic Thiem-et búcsúztató Fernando Verdasco várt Nadalra, de a szintén balkezes játékos csak a mérkőzés elején tudta meglepni a volt világelsőt, és meglépni 3-1-re, de onnan már csak Nadal volt a pályán, és a 6-4-re megnyert első szett után Verdasconak is kiosztott egy 6-0-át.

Az elődöntőben pedig a fiatal Stefanos Tsitsipas vár Nadalra, ezzel pedig alig egy héten belül létrejött az előző heti madridi összecsapásuk visszavágója. A görögre ma előzetesen egy komoly feladat várt a volt világelső Roger Federer személyében, de a svájci játékos lábfájdalmakra panaszkodva, elővigyázatosságból visszalépett. Federernek valószínűleg nem tett jót a tegnapi dupla terhelés, a portugál Sousa legyőzését követően, két és fél óra játék után, két mérkőzéslabdát hárítva verte a horvát Borna Coric-ot. Ezzel szemben Tsitsipas viszonylag könnyen abszolválta a két olasz, Jannik Sinner és Fabio Fognini jelentette akadályt.