Jöhetnek az elődöntők Genfben is

2019. május 23.
by Airon

Genfben is kialakult az elődöntő párosítása. Alexander Zverev döntő szettben nyert, Fucsovics Márton legyőzője is bekerült a legjobb 4 közé. 

Alexander Zverev túlórára kényszerült a bolíviai Hugo Dellien ellen, az elődöntőbe kerülést viszont sikerült kiharcolnia. A német játékos sokat köszönhetett az első szettnek, ugyanis komolyabb gond is lehetett volna, amennyiben azt nem fordítja meg 3-5-ös hátrányból. Dellien magabiztosan hozta a második szettet, a harmadik szettben szerzett break hátrányból azonban nem tudott felállni. Zverev a holnapi elődöntőben a Fucsovics Mártont búcsúztató Federico Delbonissal csap össze. Az argentin játékos a negyeddöntőben két szoros játszmában ejtette ki a korábbi Roland Garros negyeddöntős Albert Ramos-Vinolast.

Zverev döntő szettben harcolta ki az elődöntőt
Kép forrása: banqueericsturdzagenevaopen.com

Az alsó ágon a torna még másik kiemeltként induló játékosa tovább folytatta menetelését. Radu Albot a Stan Wawrinkát kiejtő Damir Dzumhurral találkozott, akit két szettben győzött le. Albot egy breakekkel tarkított első játszmát követően szerzett szettelőnyt, majd a második játszmában break hátrányból felállva zárta le két szettben a találkozót. A tábla ezen felének másik résztvevője az elődöntőben Nicolas Jarry lesz. A chilei teniszező egy sima és egy szorosabb szettben vetett véget a japán Taro Daniel versenyének.

Radu Albot pályafutása második ATP 250-es döntőjébe juthat be
Kép forrása: banqueericsturdzagenevaopen.com

A negyeddöntők eredményei: 

Alexander Zverev ( 1 )-Hugo Dellien 7/5 3/6 6/3

Federico Delbonis-Albert Ramos-Vinolas 7/6(5) 7/5

Nicolas Jarry-Taro Daniel 6/1 7/5

Radu Albot ( 5 )-Damir Dzumhur 6/3 7/5

Az elődöntő párosítása: 

Alexander Zverev ( 1 )-Federico Delbonis

Nicolas Jarry-Radu Albot ( 5 )

Kiemelt kép forrása: banqueericsturdzagenevaopen.com