Toni Nadal: “Nadal, Djokovic és Thiem a French Open favoritjai.”

A római Masters az egyik olyan verseny, amelyre Toni Nadal rendszeresen ellátogat. Ez idén sem volt másként, és a meccsnézések mellett arra is szakított időt, hogy a Roland Garrosról beszélgessen a Tennis World USA munkatársával.

Továbbra is Nadal az a játékos, akit le kell győzni, ha valaki meg akarja nyerni a French Opent?

“Nem tudom, Rafael nem játszott túl jól Madridban, Monte Carloban és Barcelonában /(azóta viszont Rómában nyerni tudott)/, de úgy gondolom, Párizsban jól fog teljesíteni.” – mondta Toni. ” Úgy vélem ő a torna esélyese Djokoviccsal és Thiemmel egyetemben. Federert is meg kell említenem, húsz Grand Slam tornát nyert már, és bár kevesebb eséllyel vág neki a tornának, mint Nadal vagy Djokovic, az egyiküket azért legyőzheti.”

A fiatal játékosok közül ki lehet az, aki először nyer majd Grand Slamet?

“Egy ideig úgy gondoltam, Alexander Zverev lesz az, de a Grand Slameken rendre gondjai akadtak, nem játszott valami jól. Az ATP Finals-en viszont Federert és Djokovicot is legyőzte, tavaly pedig Madridban nyert tornát, szóval megvan rá az esély, hogy mégis ő legyen a következő. Bárki nyerhet, nagyon sok jó képességű fiatal játékos van: Tsitsipas, Shapovalov, Auger-Aliassime… vagy Kyrgios, ha fókuszáltan játszik, különösen Wimbledonban. Jaume Munar is nagyon jó, de még sokat kell fejlődnie. Néhány év múlva viszont ott lesz a legjobbak között.”

A Roland Garros főtáblás küzdelmei vasárnap kezdődnek, jelenleg a selejtező zajlik. A magyar játékosok közül Balázs Attila a második körben búcsúzott, a hölgyek versenyében Stollár Fanni első körös vereséget szenvedett. Babos Tímea  ma, 11:30-kor kezdi majd a második körös mérkőzését az olasz Martina Trevisan ellen.

Kép forrása: usatoday.com