RG 19: Megizzadt az egyik esélyes

2019. május 28.
by cort

Rafael Nadal és Novak Djokovic után Dominic Thiem is csatlakozott a legjobb 64 mezőnyéhez.

A torna egyik esélyesének tartott osztrák Dominic Thiem a világranglista 131. helyét elfoglaló Tommy Paullal találkozott, és nem sok hiányzott, hogy komoly bajba kerüljön a negyedik helyen kiemelt osztrák játékos. A 6-4-re megnyert első játszma után az amerikai ugyanilyen arányban egyenlített, a harmadik felvonásról pedig a rövidítés döntött. A tie-breakben Paul már 4-0-ra is vezetett, és minden jel arra utalt, hogy Thiem már csak öt játszmában juthat a 64 közé, de a következő néhány percben 7-5-re megfordította a rövidítést, a negyedik szettben pedig már nem volt ellenfele a szimpatikus amerikai.

Thiem továbbment, de már az első körben búcsúzott Denis Shapovalov. A salak nem tartozik a kanadai kedvenc borításai közé, a német Jan-Lennard Struff pedig különösen kellemetlen ellenfél salakon. Shapovalov az első játszmában még tudta tartani a lépést a némettel, onnantól pedig már nem volt kérdés a győztes kimenetele.
Az esti mérkőzések közül a legnagyobb küzdelmet Jeremy Chardy és Kyle Edmund összecsapása hozta. A két játékos nagyszerű meccset játszott, és csak a sötétedés vetett véget a csatának, ma döntő szett 5-5-ről folytatják tovább a mérkőzést.

Kép forrása: twitter.com/rolandgarros