RG 19: A címvédő gázolt, Barty kiejtette a Serena-verő Kenint

Kialakult a negyeddöntő párosítása a felső ágon is a hölgyeknél. Simona Halep csupán 1 játékot vesztett, Ashleigh Barty nyerte a nap egyetlen döntő szettes meccsét. 

Aki minél tovább szerette volna megcsodálni Simona Halep játékát a Philippe Chatrier pályáján, az rossz meccsre váltott jegyet. A címvédő a papírformát könnyen érvényesítette, a már eddig is parádés tornát futó, Top 100-on kívüli Iga Swiatek igen nagy verést kapott. A román teniszezőnő nem volt túl kíméletes a pályafutása első Grand Slam nyolcaddöntőjét vívó lengyellel. Halep a pontok nagy részét rendkívül agresszívan irányította. Igen hosszú és pontos fonákok , amivel teret nyert, majd tenyeresből befejezte a pontokat. Halep ezúttal sem töltött túl sok időt a pályán, 1 játékot elveszítve mindösszesen 45 perc alatt átgázolt Swiateken. Ezen az ágon a másik nyolcaddöntőből az amerikai Amanda Anisimova jutott tovább. A mindössze 17 éves teniszezőnő könnyed győzelmet aratott a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovval szemben.

Halep megsemmisítette Swiateket
Kép forrása: rolandgarros.com

Ashleigh Barty azzal a Sofia Keninnel találkozott, aki két nappal ezelőtt búcsúztatta a 23-szoros Grand Slam bajnok Serena Williamset. A mérkőzésbe egyértelműen az ausztrál lány tudott jobban belelendülni. Az első szettben a két játékos közötti stabilitás különbség könnyen döntött, ugyan Kenin megérkezett 1-5 után a mérkőzésbe, de nem időben. Barty a dupla break előnyből egyet megtartva szerzett vezetést. Az amerikai folyamatosan hergelte magát előre, egyre agresszívabban ütött és a szett eleji break elegendő volt arra, hogy kiegyenlítsen. A döntő szettre azonban látszólag Kenin elkészült az erejével. Barty ebben a szettben mindösszesen 2 ki nem kényszerített hibát vétett, adogatójátékaihoz pedig nem nagyon tudott hozzáférkőzni az amerikai. Barty a harmadik játszmában lenullázta Kenint, az Australian Open után pedig újra negyeddöntőt játszhat Grand Slam tornán. Abban, hogy az ausztrál teniszezőnő bejusson pályafutása első Grand Slam elődöntőjébe, egy újabb amerikai, a tavalyi elődöntős Madison Keys próbálhatja megakadályozni. A torna 14. kiemeltje két döntő szettes mérkőzés után ezúttal elkerülte a túlórát és a Naomi Osakát búcsúztató Katerina Siniakovát verte nagyon magabiztosan.

Barty remek formában várja a negyeddöntőt
Kép forrása: news.com.au

A nyolcaddöntők eredményei: 

Madison Keys ( 14 )-Katerina Siniakova 6/2 6/4

Ashleigh Barty ( 8 )-Sofia Kenin 6/3 3/6 6/0

Simona Halep ( 3 )-Iga Swiatek 6/1 6/0

Amanda Anisimova-Aliova Bolsova Zadoinov 6/3 6/0

A negyeddöntő párosítása: 

Madison Keys ( 14 )-Ashleigh Barty ( 8 )

Simona Halep ( 3 )-Amanda Anisimova

Kiemelt kép forrása: asia.eurosport.com