Fucsovics Márton idén harmadszor győzte le Basilashvilit Stuttgartban

Fucsovics Márton már a negyeddöntőre készülhet Stuttgartban. A magyar játékos döntő szettben győzte le a grúz Nikoloz Basilashvilit. 

Nem lehetett túlságosan ismeretlen Fucsovics Márton számára a grúz Nikoloz Basilashvili játéka, hiszen idén már negyedszer csaptak össze. Rotterdamban és Monte-Carloban Marci, azonban legutoljára Rómában Basilashvili tudott diadalmaskodni.

A mérkőzés elején mind a két játékos komoly nehézségek elé nézett saját adogatása mögött. A break nem is maradt el: Fucsovics rögtön elnyerte ellenfele első szervajátékát, azonban az előny azonnal elszállt. A játszmában már csak a grúznak kellett újabb break lehetőségeket hatástalanítani, amit két különböző játékban hat alkalommal meg is tett. Tiebreak döntött a játszma sorsáról, ahol Basilashvili nagyon magabiztosan vitte végig a második mini-break előnyét. Ez nem törte meg a magyar játékost, a második játszmában 1-1 után zsinórban három játékot megnyerve dupla break előnybe került, elég volt a saját szervájára koncentrálni. Adogatóként ebben a szettben bizonyult a leghatékonyabbnak Fucsovics, akinek csupán a szett megnyerésénél kellett break labdát hárítania, a többi szerva játéka meglehetősen sima volt. A döntő játszma közepén történt egy break váltás, majd úgy tűnt Basilashvili érhet révbe. Fucsovics azonban remek szerváinak köszönhetően, 5-4-es hátránynál megmenekült a kieséstől . Basilashvili játékára a folytatásban rányomta a bélyeget a három elszalasztott lehetőség, innentől kezdve a grúz ütései ritkán találtak pályát. Fucsovics 2 óra 18 perc játékot követően ejtette ki a torna negyedik kiemeltjeként jegyzett Basilashvilit.

Fucsovics a következő körben a Jo-Wilfried Tsongát döntő szettben búcsúztató, hatodik kiemelt Milos Raoniccal csap össze. A két játékos tavaly is megmérkőzött Stuttgartban, akkor a kanadai a második fordulóban két szettben jutott tovább.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Nikoloz Basilashvili ( 4 ) 6/7(4) 6/2 7/5

Kiemelt kép forrása: 24.hu