Wimbledon: vegyes párosban is indul Serena Williams – Andy Murray oldalán

Andy Murray stábja kedden jelentette be, hogy a skót teniszező Serena Williams-el alkot párt a wimbledoni torna vegyes páros kiírásában.

Murray a januári csípőmútétjét követően először Queens-ben lépett pályára, ahol Feliciano Lopezzel meg is nyerték a páros versenyt, Wimbledonban pedig  a férfi páros mellett vegyes párosban is indul. Eredetileg az újdonsült női világelsőt, Ash Bartyt kereste meg Murray, aki viszont  az egyéni kiírásra szeretne koncentrálni, így nemet mondott a felkérésre.

Serena Williams az első fordulós egyéni mérkőzése után már utalgatott arra, hogy 21 év után újra vegyes párost játszik majd Wimbledonban, néhány órával ezután pedig Murray menedzsmentje hivatalosan is bejelentette, hogy összeáll a két bajnok.

Az amerikai legutóbb 1998-ban vegyes párosozott a füves pályás Grand Slamen, és Max Mirny-vel meg is nyerték a tornát. Bár pályafutása során összesen csak hat Grand Slamen indult ilyen felállásban (ezek közül öt még 2000 előtt volt), Serena tapasztalt páros játékosnak mondható – testvérével, Venus-al 14 major trófeát nyertek.

A jelenlegi formáját és egészségi állapotát tekintve azonban kétséges, hogy hogyan tud majd két fronton is teljesíteni a fiatalabbik Williams testvér. Az aktuális szezonban térd- és könyökproblémákkal is küzdött, a keddi első fordulós egyéni győzelme pedig mindössze a 13. mérkőzése volt idén.

“Az idő majd megválaszolja a kérdést. Hónapok óta nem éreztem magam ilyen jól. Nagyon jól ismerem a testem, tisztában vagyok a korlátaimmal. Egyelőre annyit mondhatok, hogy február óta nem voltam ilyen jó állapotban.” – mondta Serena Williams.

A vegyes páros sorsolását a mai nap hozzák nyilvánosságra.

Forrás

Kép forrása: stadiumastro.com