Wimbledon 2019: Túl az első komoly feladaton

2019. július 4.
by cort

Nagyszerű játékkal jutott a wimbledoni teniszbajnokság harmadik körébe a spanyol Rafael Nadal.

A harmadik helyen kiemelt spanyol kőkemény sorsolást kapott, és az első (bemelegítő) fordulót követően már a második kanyarban az ausztrál Nick Kyrgios-szal találkozott. A balhés (?) ausztrál néhány hete szókimondóan kritizálta Nadalt, aki a legjobb helyen, Wimbledon szent gyepén vett revánsot rajta.

Ahogy arra számítani lehetett, nem unatkozott, aki ma késő délutánra a Nadal – Kyrgios meccset választotta kikapcsolódásnak. Az ausztrál többször is alulról szervált, egyszer a hálónál kilőtte Nadalt, a bírónál pedig többször szóvá tette, hogy saját adogatásainál miért kell a spanyolra várnia. Csak egy szokásos Kyrgios meccs. Az összecsapást Nadal kezdte jobban, egy gyors breakkel meglépett, ami elegendő volt a szett megnyeréséhez. A második felvonásban Kyrgios került hamar előnybe, és bár Nadal visszabreakelt, az ausztrál egy újabb breaknek köszönhetően kiegyenlített.

A folytatásban mindkét játékos nagyon magabiztosan tartotta az adogatójátékát (a harmadik és a negyedik szettben egyetlen breaklehetőség sem volt), a végjátékokban azonban a spanyol koncentrált jobban, és 3 óra 3 perc alatt 6-3 3-6 7-6 7-6 arányban jutott a harmadik körbe, ahol a francia Jo-Wilfried Tsongával találkozik.

Kép forrása: gettyimages.com