Wimbledon 2019: Kiesett a kétszeres győztes

2019. július 8.
by cort

Véget ért a tündérmese, a volt világelső Simona Halep két játszmában győzött a 15 éves Cori Gauff ellen. Szintén búcsúzott a korábbi kétszeres győztes cseh Petra Kvitova is.

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Cori Gauff-nak. A fiatal játékos hetedik mérkőzésén lépett pályára Wimbledonban, és a sorozatos terhelés meglátszott a korábban Venus Williams-et is búcsúztató amerikain. Halep végig magabiztosan teniszezett, nem hagyta kibontakozni Gauff-ot, és mindig a legjobb pillanatban törte meg az amerikai lendületét. A vége 6-3 6-3 lett Halep javára. A volt világelső román hölgy a nyolc között a kínai Shuai Zhanggel találkozik. A világranglista 50. kínai játékos az ukrán Dayana Yastremskát győzte le 6-4 1-6 6-2 arányban.

A nap további mérkőzésein (négy összecsapásról már korábban beszámoltunk) a cseh Barbora Strycova 4-6 7-5 6-2-re verte a 21. helyen kiemelt belga Elise Mertens-t, a hazai közönség előtt pályára lépő Johanna Konta pedig 4-6 6-2 6-4-gyel lépett tovább a negyeddöntőbe. Konta a kétszeres győztes Petra Kvitova ellen tudott nyerni, a nyolc között pedig a már említett Strycovával találkozik.

Ezzel pedig kialakultak a negyeddöntő párosításai. A felső ágon Riske – S. Williams és Konta – Stryova, az alsó ágon pedig Svitolina – Muchova és Halep – Zhang összecsapásokat rendeznek.