A férfő döntő napja – Wimbledoni kibeszélő, 13. nap

Elérkezett az év harmadik Grand Slam tornája, és ezúttal sem maradtok napi kibeszélő nélkül! Itt van lehetőségetek szurkolni, esélyeket latolgatni, vagy akár kötetlenül beszélgetni. 

Hamar lezajlott ez a wimbledoni torna is, a záróakkordhoz érkeztünk. A nyolcszoros bajnok, füves pályás zseni a négyszeres bajnok, címvédő sebész ellen. Lehetne ez ennél jobb? A döntőt itt vezettük fel nektek.

Az egymás elleni 25-22, Djokovic javára. Wimbledonban 3 alkalommal találkoztak, 2012-ben az elődöntőben Federer, 2014-ben és 2015-ben a döntőben Djokovic nyert. A döntőkben 13-6-ra vezet Djokovic, Grand Slam döntőkben pedig 3-1-re megy a szerb. Federernek tehát van miért törlesztenie, és talán most úgy tűnik, ő van egy jottányival jobb formában.

De meg lehet-e verni egy Grand Slamen Nadalt és Djokovicot egymás után? Nos, Stan Wawrinkának 2014-ben ez már sikerült, igaz, akkor ő a 8 között verte Djokovicot, és a döntőben Nadalt.

Federer ha nyer,  Nadalt megelőzi, és a világelsőségtől sem lesz messze. Ha Djokovic húzza be a döntőt, akkor megerősíti a pozícióját, és tovább zárkózik Federerre és Nadalra a GS-ek számában.

Szerintetek ki nyeri az aranyserleget?

Kiemelt kép forrása: metro.co.uk