ATP Umag: Ez nem tartott sokáig, címvédés már nem lesz

Az umagi tenisztorna első napján nem akkora meglepetés, de mégis csak a címvédőről van szó. Marco Cecchinato továbbra sincs top formában és vereségének súlyos visszacsúszás lesz a következménye. 

Marco Cecchinato tavaly egy jó periódust fogott ki, és ebbe beletartozott a 2018-as umagi torna megnyerése is. Nos Palermo szülöttje idén szeretett volna csatlakozni ahhoz a mindösszesen 2 emberhez ( Thomas Muster és Carlos Moya ), akinek sikerült a címvédés a horvátországi ATP 250-es tornán. Erre azonban olyan szinten kevés esély mutatkozott, hogy a tavalyi Roland Garros elődöntősének szinte ki se kellett pakolnia a bőröndjéből! A szlovén Aljaz Bedene a magyar teniszkedvelők az első budapesti torna döntőseként ismerhették meg jobban, salakon igen szívós játékstílusa miatt nem éppen kellemes ellene játszani. Ezt Cecchinato is megtapasztalta, azonban az olasz is ludas volt a sima vereségben, hiszen az első és a második szervái mögött sem volt képes túl nagy stabilitást mutatni. Bedene ahogy break labdához jutott, szinte azonnal lecsapott a kínálkozó lehetőségekre, megérdemelten oszlatta el a címvédés esélyét 1 óra 21 perc játék után.

Marco Cecchinatonak most megnyílik az esélye, hogy elkezdje visszatornázni magát. Az olasz aki nem olyan régen még az előkelő 16. helyet foglalta el a világranglistán, innentől éppen a legjobb esetben is csak a 68. pozíciót birtokolja majd jövő héttől.

A mérkőzés végeredménye: 

Aljaz Bedene-Marco Cecchinato ( 5 ) 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: sport365.fr