Balázs Attila hét meccslabdáról fordított Umagban

Lassan kezdhetünk hozzászokni Balázs Attila hihetetlen fordításaihoz. Ezúttal a szenvedő fél a hazai szabadkártyás, Viktor Galovic volt. 

Balázs Attila miután sikeresen vette két selejtezős mérkőzését, az első fordulóban a szabadkártyásként induló Viktor Galovic került az útjába. Az első szettben Attila úgy söpörte le Galovicot, mintha a tiszta terasz azon az egyetlen árva falevél jelenlétén múlna. Gyors és hatékony munka volt ez, hiszen a magyar játékos mindösszesen 7 pontot veszített az első szettben, amit természetesen így 20 perc leforgása alatt 6/0-ra bezsebelt. A második játszmában már a horvát játékos is aktív résztvevőként bekapcsolódott a mérkőzésbe. Ez számára olyannyira jól sikerült, hogy rövidítésben kiharcolta a döntő szettet. A néhány magyar szurkolót a helyszínen pedig minden bizonnyal a szívínfartus kerülgette a végjátékban. Volt 5-3 két mérkőzéslabda, 5-4 két mérkőzés labda, majd 6-5 három mérkőzéslabda Galovic javára. Nos, ismerjük Attilát, hogy nem egyszer nyert lehetetlen helyzetből. Ezt most is megtette, hárított hét meccslabdát, majd végül a mérkőzés második rövidítése már az övé lett. A találkozót a 30 éves teniszező 2 óra 43 perc alatt nyerte meg.

Balázs Attila ismét bebizonyította, hogy irgalmatlan nagy harcos, az alázata és küzdeni akarása miatt jogosan részese az ilyen fajta extrém sikereknek. A második kör sem lesz egyszerű, a szerb Filip Krajinoviccal csap össze. A 2017-es párizsi finalista eddig mind a két egymás elleni mérkőzés alkalmával legyőzte Attilát, eljött az ideje a visszavágásnak.

Kiemelt kép forrása: nemzetisport.hu