Bastadban és Newportban is kijutott a meglepetésből

Az ATP 250-es torna mindig is a kisebb, nagyobb meglepetések megfelelő színpada volt. Ebben Bastad és Newport is maximálisan partnernek bizonyul egyelőre.  

Verdasco számára sem tartott sokáig a bastadi verseny
Kép forrása: tennis365.com

Bastadban hamar megízlelhettük, hogy a top favoritok egészen biztosan nem fognak tornát nyerni. Christian Garin első kiemeltként indult a versenyen és nem túl sok játék után csomagolhatott. A legyőzője a francia Jeremy Chardy volt, aki az első szettben megszerzett breaket végig vitte, a második szettben pedig break hátrányból fordított. A nap másik meglepetése a második kiemelt, Fernando Verdasco korai kiesése volt. A spanyol játékost meglepően könnyedén győzte a korábban Roland Garros negyeddöntőt játszó Albert Ramos-Vinolas. A tegnapi napon még Nicolas Jarry és Roberto Carballes Baena került a negyeddöntőbe.

Hertogenbosch bajnoka nem sokáig húzta Newportban
Kép forrása: newsy-today.com

Newportban a nagy kiemeltek közül csupán John Isner tudta túlélni a második kört. Tegyük hozzá, nem egyszerűen, hiszen a lengyel Kamil Majchzrak döntő szettre kényszerítette. Az első mérkőzés Hertogenbosch finalistáinak egyenlő volt az azonnali búcsúval. Adrian Mannarinot a 2018-as Australian Open negyeddöntős Tennys Sandgren győzte le, Thompsont pedig hatalmas meglepetésre a spanyol Marcel Granollers ejtette ki. A negyeddöntős mezőnyt még Alexander Bublik, Matthew Ebden, Ilya Ivashka, Mischa Zverev, és Ugo Humbert alkotják.

Kiemelt kép forrása: septimogame.cl