Balázs Attila döntős Umagban!!!

Balázs Attila elképesztő menetelésének Laslo Djere sem tudott véget vetni. A magyar játékos két szettben győzte le szerb ellenfelét. 

Nagyon nehéz feladat várt Balázs Attilára, aki pályafutása során másodszor jutott ATP 250-es torna elődöntőjébe. A döntőbe jutásért azzal a Laslo Djerével csapott össze, akit ugyan a 2017-es genovai Challanger tornán egyetlen egymás elleni mérkőzésükön legyőzött, ám a szerb idén többek között egy ATP 500-as tornagyőzelmet is magáénak tudhatott Rio De Janeiroban.

Az első szettben visszatért az a fajta villámrajt, amit Atitól az első két fordulóban láthattunk. Nagyon hamar elnyerte Djere adogatását, majd miután dupla break előnybe került, nem lehetett kérdéses, hogy megnyeri az első szettet. A második szett hasonlóan jól kezdődött Ati számára és nagyon úgy nézett ki, hogy az eddigi legrangosabb ellenfelét fogja a legsimábban verni. Attila a második szettben már 5-2-re vezetett, amikor azonban Djere begyújtotta a rakétákat. Nagyon nagy hajrát vágott le a szerb teniszező, azonban az utolsó pillanatban kifogyott az üzemanyag abból a rakétából. Ati 5-4-nél már második alkalommal adogathatott a mérkőzés megnyeréséért, amit 15-40-ről két break labdát hárítva meg is tett. A magyar játékos végül 1 óra 38 perc játékot követően bejutott pályafutása eddigi legfontosabb fináléjába.

Balázs Attila tehát bravúrokat halmozva készülhet pályafutása első ATP 250-es döntőjére. Az ellenfele a még jelenleg is zajló Dusan Lajovic-Salvatore Caruso összecsapásból fog kiderülni.

A mérkőzés végeredménye: Balázs Attila-Laslo Djere ( 3 ) 6/2 6/4 

Kiemelt kép forrása: polsatsport.pl