A tékozló fiúnak éppen volt kedve játszani, Washington bajnoka lett

Nick Kyrgios ezúttal szebbik arcát mutatta meg Washingtonban. Az ausztrálok fenegyereke a döntőben két szoros szettben győzte le az orosz Daniil Medvedevet. 

Nick Kyrgios az egyik legnezebb próbatételen már túl volt, hiszen ő ejtette ki a torna első kiemeltjeként jegyzett Stefanos Tsitsipas. Daniil Medvedev lénygesen simábban jutott túl a német Peter Gojowczykon, frisebben várhatta a döntőt. Itt azért tegyük hozzá, Kyrgios nem éppen a melós teniszezők táborát erősíti, tehát nála azért bőven benne van a pakliban, hogy egy hosszabb meccs után is képes megfelelően regenerálódni. A két játékos utoljára idén Rómában találkozott, ahol Kyrgios döntő szettben jutott tovább.

Az első játszmában mind a két teniszező rettentően jól adogatott. Ritkán látható ennyire fogadót megsemmisítő statisztika, a két játékos összességét tekintve veszített 7 pontot ebben a szettben. Egyáltalán nem meglepő módon a rövidítés döntött, ahol Kyrgios kiénekelte a sajtot Medvedev szájából. Az orosz a Tiebreaken belül már 5-2-re is vezetett, azonban Kyrgios ekkor átváltott oktatófilm üzemmódba. 6-5-nél pedig Medvedev erre egy 10 centis outtal válaszolt, az ausztrál nagy csatában megnyerte az első szettet. A második szett tökéletesen másolta az elsőt. A fogadó játékos is továbbra is fegyvertelen volt, majd a Tiebreak eldöntötte a lényegi kérdéseket. Medvedev szeretett volna döntő szettet, Kyrgios a meccslabdánál kikérte a közönség segítséget és egy bombaszervával véget vetett a találkozónak.

Kyrgios idei második ATP 500-as tornagyőzelmét szerezte meg
Kép forrása: abc.net.au

Nick Kyrgiosnak ezen a héten volt kedve játszani, hát nyert egy tornát. Ennek ellenére nem tudjuk meg mire lehet majd képes, hiszen nincs két egyforma mérkőzése. Az ausztrál teniszező idén már második ATP 500-as tornagyőzelmét szerezte meg Acapulco után.

A döntő végeredménye: Nick Kyrgios-Daniil Medvedev ( 3 ) 7/6(6) 7/6(4) 

Kiemelt kép forrása: malaysianinsight.com