Schwartzman lett Los Cabos bajnoka

Diego Schwartzman nyerte a Los Cabos-i ATP 250-es tornát. Az argentin játékos a fináléban az amerikai Taylor Fritzet győzte le. 

Két nagyon különböző játékstílus találkozott egymás ellen a Los Cabosban megrendezett fináléban. A végletekig melós teniszt játsszó Schwartzman a jóval agresszívabb Fritz ellen. A két játékos eddig kétszer találkozott egymás ellen, azonban az amerikai még szettet sem tudott nyerni.

Az első szetthez lépésről-lépésre Fritz sokkal közelebb volt. A lehetőségekkel azonban élni kell és nem elpazarolni azokat. Erre az amerikainak ráment a biztos vezetése, aki hiába teniszezhetett break előnyben és volt három szettlabdája 6-5-nél, nem ment vele semmire. Schwartzman valahogyan kiharcolta a rövidítést, majd 7-6-nál egy remek kiszorítással hibára kényszerítette ellenfelét. A második szettet Fritz butasága nagyban meghatározta. Az amerikainak már volt egy figyelmeztetése, majd 2-1 15-30-nél eltörte az ütőjét, ami már pontbüntetést és így a game elvesztését is eredményezte. Úgy tűnik a frusztráció levezetése némileg pozitívan hatott az amerikaira, aki a break hátrányból nagyon hamar vissza tudott kapaszkodni. Annyira azonban mégsem, hogy esélye legyen a győzelemre. 4-3-nál Fritz újra elvesztette az adogatását, majd Schwartzman már nem hibázott. Az argentin 1 óra 40 perc alatt nyerte meg a Los Cabos-i döntőt.

Schwartzman először tudott kemény pályán tornát nyerni
Kép forrása: atptour.com

Diego Schwartzman apró termete ellenére már nem először bebizonyította, milyen eredményes tud lenni kemény pályán. 2017-ben a US Open negyeddöntő volt az egyértelmű csúcspont neki ezen a borításon, de ez is emlékezetes marad majd az argentin számára. Fritz pedig most már némileg csalódott lehet, hiszen két héten belül zsinórban második tornadöntőjét veszítette el. A két finalista idei útjukat Montrealban folytatják, ahol majd Schwartzman az olasz Marco Cecchinatoval, Fritz pedig Hubert Hurkacczal csap össze.

A döntő végeredménye: Diego Schwartzman ( 3 )-Taylor Harry Fritz ( 5 ) 7/6(6) 6/3 

Kiemelt kép forrása: tennisworldusa.org