Thiem otthon tartotta a győzelmet Kitzbühelben

Dominic Thiem nyerte az ATP 250-es kitzbüheli tornát. A hazaiak toronymagas favoritja a fináléban a spanyol Albert Ramos-Vinolast győzte le két szettben. 

Dominic Thiem és Albert Ramos-Vinolas jutott be a kitzbüheli torna döntőjébe. Annak ellenére, hogy 1970 óta rendezik meg ezt a tornát, hazai győztesnek még sosem örülhetett a kitzbüheli publikum. Nem volt egyszerű dolga Thiemnek sem, hiszen az első osztrák tornagyőzelemért azt a spanyol Albert Ramos-Vinolast kellett megvernie, aki két hete nem vesztett mérkőzést. A két játékos már régen találkozott egymás ellen, utoljára a 2017-es riói tornán sima két szettben Thiem tudott nyerni.

Klasszikus salak pályás teniszre készülhettünk és azt is kaptuk ettől a meccstől. A találkozó elejétől remek labdamenetek, az adogatójátékok pedig rettentően stabilak voltak. A szett sorsáról a rövidítés döntött, aminél Thiem szettelőnye nem lehetett kérdéses. Az osztrák sokkal agresszívabban ütötte a labdát, ráaádásul nem volt hajlandó hibázni. 7-0-ra nyerte ezt a szakaszt. A második szett nagyon hasonló volt, mint a Tiebreak. Thiem továbbra is tudta kombinálni az agresszív, stabil teniszét, a spanyol pedig továbbra sem volt képes minimalizálni a hibái számát. A mérkőzésnek csupán az első szettje volt szoros, a másodikban az osztrák mindösszesen 1 játékot veszített el. Thiem meggyőző tenisszel 1 óra 41 perc alatt nyerte meg a finálét.

Thiem idei harmadik tornagyőzelmét szerezte meg
Kép forrása: stadiumastro.com

Dominic Thiemnek remek önbizalomnövelő lehet a kitzbüheli tornagyőzelem a US Open Series keménypályás versenyei előtt. Az osztrák idén Indian Wells és Barcelona után a harmadik tornagyőzelmét szerezte, karrierje során ez volt a 14. ilyen diadal.

A döntő végeredménye: Dominic Thiem ( 1 )-Albert Ramos-Vinolas 7/6(0) 6/1 

Kiemelt kép forrása: atptour.com