Montreal 2019: Wawrinka legyőzte Dimitrovot, továbbjutott Bautista Agut és Monfils is

Pár hetes feszítő várakozás után megkezdődött a US Open Series egyik legjobban várt versenye. Fucsovics korai búcsúja mellett, Wawrinka, Bautista Agut és Monfils is pályán volt az első napon. 

Stan Wawrinkát a Roland Garros után az élet na és persze egy ügyes sorsoló program újra összehozta Grigor Dimitrovval. A bolgárnak volt miért visszavágnia, hiszen Párizsban egy nagyon látványos mérkőzésen szenvedett vereséget a svájcitól. Ez azonban nem az a találkozó volt, ahol Dimitrov, aki amúgy sincs élete formájában, megszoríthatja a szárnyait talán újra bontogató háromszoros Grand Slam bajnokot. Wawrinka egy hosszú játékban megszerzett korai break előnynek köszönhette a szettelőnyét. A második szettben pedig tűzijáték szerű break váltását követően már igen eseménytelenül, de a svájci annál könnyedebben biztosította be a második fordulóba kerülést Montrealban. A második fordulóban fel kell kötnie a gatyáját Wawrinkának, hiszen az orosz Karen Khachanov ellen egészen biztosan nem számíthat egyszerű mérkőzésre.

Az első már főtáblás játéknapon pályára lépett az idei wimbledoni torna elődöntőse is. Roberto Bautista Agut továbbra is meggyőző stabilitást mutat idén és a papírformának megfelelően az ausztrál Bernard Tomicot is két sima szettben búcsúztatta. Az éjszaka folyamán Gael Monfils megkezdte szereplését. Az idén néha-néha szebb arcát mutató francia egy kissé nehézkesen, de legyőzte a szabadkártyával főtáblára kerülő, hazai Peter Polanskyt. A kanadai szurkolóknak azonban nem volt okuk panaszra, hiszen Milos Raonic két játszmában kiejtette az idei Australian Open elődöntős, francia Lucas Pouillet.

Bautista Agut könnyedén legyőzte Tomicot
Kép forrása: puntodebreak.com

Az első forduló eredményei itt tekinthetőek meg: https://www.atptour.com/en/scores/current/montreal/421/results?

Kiemelt kép forrása: tennisworldusa.org