Nadal: “Alexander Zverev hamarosan Grand Slamet fog nyerni.”

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem Zverev, hanem Schwartzman lesz Rafael Nadal ellenfele a US Open negyeddöntőjében. A spanyol a kiesése ellenére is méltatta Zverevet, és leendő ellenfeléről is nyilatkozott.

“Diego hihetetlenül jól teniszezik. Ő a tour egyik legtehetségesebb játékosa, nagyon jól kontrollálja a labdát és a sebessége is remek.” – nyilatkozta negyeddöntőbeli ellenfeléről a világranglista második helyén álló Nadal. “Jó ütései vannak és kiválóan olvassa a játékot. Tudom, hogy az emberek többsége Zverevet tartotta esélyesebbnek a mérkőzés előtt, de őszintén szólva én másképp gondoltam. Láttam Schwartzman néhány mérkőzését, melyeken igazán jó játékot produkált.”

“Saschának voltak gondjai, de keményen küzdött, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan Grand Slamet fog nyerni. Ezúttal Diego volt a jobb, nekem pedig a legjobbamat kell majd nyújtanom ellene, hogy bejussak az elődöntőbe.” – tette hozzá.

A nemsokára nősülő mallorcai a saját, Cilic ellen négy játszmában megnyert  mérkőzéséről is elmondta a meglátásait.

“A második játszmában többször is azt éreztem, hogy egyszerűen túl jól játszik [Cilic]. Agresszívabb volt nálam és nagyon hátraszorítot. Nagyon messziről fogadtam az adogatásait, ő pedig remek érzékkel lépett be a pályára. A második játszma után változtatnom kellett, különben legyőzött volna. Elkezdtem középre ütni a második szervája utáni returnöket, ami más megvilágításba helyezte a játékot.”

Nadal és Schwartzman szerdán mérkőznek majd az elődöntőbe jutásért. A győztes következő ellenfele a Monfils – Berrettini találkozó továbbjutója lesz  a legjobb négy között.

Forrás

Kép forrása: theaustralian.com.au