US Open 2019: Mindkét svájci búcsúzott a negyeddöntőben

Grigor Dimitrov – Daniil Medvedev mérkőzést rendeznek a US Open felső ági elődöntőjében. A tornát megelőzően erre aligha fogadtunk volna.

A nap első negyeddöntőjében a nagyszerű formában teniszező Daniil Medvedev és a Novak Djokovic-ot búcsúztató Stan Wawrinka találkozott egymással. A mérkőzést a fiatal orosz kezdte jobban, korán breakelőnybe került, de hiába adogathatott a szettért, végül csak rövidítésben, egy játszmalabdát hárítva nyerte a szettet. Medvedev már ekkor ápolást kért, és kérdéses volt vajon végig tudja-e játszani a mérkőzést, de a második szettet teljes erőbedobással folytatta, és egy breaknek köszönhetően 6-3 arányban nyerte. A folytatásban Wawrinka magasabb fokozatba kapcsolt, de hiába húzta be 6-3-mal a harmadik felvonást, a negyedikben már nem tudta tartani a lépést az orosszal. 6-1 lett a vége, és Wawrinka mozgását nézve nem biztos, hogy ő sem bajlódott kisebb sérüléssel a meccs vége felé.

Az esti programban egy másik svájci, a volt világelső Roger Federer lépett pályára a bolgár Grigor Dimitrov ellen. A két játékos eddig hétszer találkozott, minden mérkőzésüket a svájci nyerte, és most is ő számított az összecsapás esélyesének. A meccs ennek megfelelően kezdődött, Federer korán előnybe került, és 6-3-ra behúzta a szettet. A folytatásban azonban jött a dráma. Federer láthatóan sérülten teniszezett, de a 6-4-re elveszített második játszma után még 6-3-mal abszolválta a harmadikat. A negyedik felvonásban a bolgár korán breakelőnybe került, Federer pedig rengeteg hibával teniszezett, és bár esélye volt az egyenlítésre, Dimitrov 6-4-re kiszerválta a szettet, a döntő játszmában pedig nem sok esélyt adva a svájcinak 6-2-vel lezárta a mérkőzést.
Ezzel a felső ágon már biztosan lesz egy új Grand Slam finalistánk, és némileg megnyílt az út Rafael Nadalnak a 19. Grand Slam győzelem felé.

Kép forrása: twitter.com/usopen