A férfi elődöntők éjszakája – US Open kibeszélő, 12. nap

Tartsatok velünk az év utolsó Grand Slam tornáján is! Bevett szokásunknak megfelelően kötetlen diskurzusra invitálunk bennetek. Ezen a felületen lehetőségetek van szurkolni, örülni, szomorkodni, vagy csak szimplán egy jót beszélgetni a többi fanatikus rajongóval. 

Félig várható, félig valószínűtlen összetételű négyes jutott be a US Open elődöntőjébe.

Medvedev elődöntős szereplése kisebb meglepetés, a nagyobb inkább az, hogy nem Federer ellen kell játszania. A fiatal orosz ellenfele a svájci mestert először megverő Grigor Dimitrov lesz. A bolgárnak eddig pocsék szezonja volt, de most nála az előny: Medvedev tűnik kettejük közül a fáradtabbnak, és korábbi elődöntős szerepléseinek hála Dimitrov a rutinosabb a műfajban. Vajon összejön végre a bolgárnak egy döntő, vagy Medvedev továbbra is megállíthatatlan marad? Este 10-től kiderül.

Közvetlenül a felső ág után jön az Arthur Ashe pályára Rafael Nadal és Matteo Berrettini. Berrettini elődöntős szereplésével már 9. (!) az idén szerzett pontokat tekintve, azt viszont kétlem, hogy bárki adna esélyt az izompólóban hengerlő hispán ellen. Amikor Federer és Djokovic kikerül a képből, Nadal a legritkább esetekben hibázik…

Ti hogy látjátok az esélyeket?

22:00 Daniil Medvedev – Grigor Dimitrov
00:00 Rafael Nadal – Matteo Berrettini

Kiemelt kép forrása: atptour.com