Andy Murray bizonytalan a jövőjével kapcsolatban

2019. szeptember 24.
by kert

A héten zajló csuhaji torna kezdete előtt a média képviselőinek beszélt terveiről a háromszoros Grand Slam győztes skót játékos

Murray, aki korábban 41 héten keresztül vezette a világranglistát, 2 éve csípősérüléssel küzd. Legutóbb a januári Ausztrál Open után esett át operáción, azóta az első 400-ból is kiszorult a világranglistán. Szabadkártyával azonban már negyedik versenyén indul egyéniben, és próbálkozik régi formája visszanyerésével.

Elképzeléseiről, jövőbeni terveiről őszintén nyilatkozott a sajtótájékoztatón: “Naivitás lenne azt gondolnom, hogy tökéletesen visszatérhetek a csúcsformámhoz. A tenisztudásom, a képességeim megvannak ahhoz, hogy a legmagasabb szinten játsszak, de abban nem vagyok biztos, hogy erőnlétileg újra fel tudom venni a versenyt a legjobbakkal. Mindent megteszek, hogy így legyen, de fogalmam sincs, hol a vége a lehetőségeimnek.”

John McEnroe, a hétvégén megrendezett nagy sikerű Laver Kupa Világcsapatának kapitánya szerint Murray -amennyiben egészséges tud maradni- újra bekerülhet a TOP 10-be a világranglistán.

Maga Murray is folytatná a teniszt, amíg azt magas szinten tudja űzni, egyelőre nem gondol a visszavonulásra. Mindazonáltal a műtétek miatti kényszerpihenő alatt volt ideje belekóstolni a teniszen kívüli életbe is, és az élmény kellemesebbnek bizonyult, mint várta: “A tenisz mindig a legfontosabb dolog volt az életemben, de rá kellett ébrednem, hogy az egészség még ennél is fontosabb. Mindig aggódtam azon, hogy mihez kezdek a sportkarrier után, de azt kell mondjam, csodálatosan éreztem magam ebben a pár hónapban: nem voltak fájdalmaim, sok időt tölthettem a családommal és a barátaimmal, és mindenféle érdekes dolgot kipróbálhattam.”

Murray kedden Tennys Sandgren ellen kezdi meg a küzdelmeket Csuhajban, az első fordulóban. Ha legyőzi az amerikait, nemcsak a műtét után első egyéni győzelmét szerezné meg, hanem visszavágna a néhány hete Winston-Salemben tőle elszenvedett vereségért is.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág