ATP Finals: Tsitsipas az első döntős

2019. november 16.
by cort

A görög Stefanos Tsitsipas jutott elsőként az ATP Finals fináléjába, miután két szettben legyőzte a gyenge napot kifogó Roger Federert.

Pedig az első játszma akár a svájcié is lehetett volna, de a szett eleji break megpecsételte a sorsát. Hiába volt hat breaklehetősége, a görög ezeket hárítani tudta, és hetedik (!) szettlabdáját kihasználva 6-3 arányban behúzta a nyitó felvonást. Federer árnyéka volt a Djokovic ellen látott önmagának, különösen a tenyerese volt bizonytalan a mai napon. A második szettben is a görög került breakelőnybe, de a svájci ezúttal egyből visszabreakelt. Azonban ez a fellángolás csak néhány percig tartott, Tsitsipas ismét elvette a svájci adogatását, és az utolsó játékban két breaklehetőséget hárítva 6-4-gyel lezárta a mérkőzést.

A görög jól teniszezett, a fontos pontoknál pedig rendre ő jött ki győztesen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 12-ből 11 hárított breaklabda. A svájci játéka pedig ma kevés volt a döntőbe jutáshoz, de 38 évesen így is sikeres idényt tudhat magáénak: négy tornagyőzelem (közöttük egy Masters torna), wimbledoni döntő, és Roland Garros elődöntő, és összességében 53 győzelem. Vagy ez egy Federertől kevés lenne?

Kép forrása: twitter.com/bbctennis