A fiatalok magabiztosak és Grand Slamet akarnak nyerni 2020-ban

Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas és Denis Shapovalov is komoly önbizalommal vág neki az új szezonnak

Mindhárman meghúzogatták az utóbbi másfél évtized férfiteniszét uraló három nagy oroszlán bajszát 2019-ben.

A kép forrása: vaaju.com

Thiem megnyerte élete első 1000-es tornáját Indian Wells-ben, és 2018 után újra döntőt játszott Rafael Nadallal a Roland Garroson, ahol szettet is lopott a salakkirálytól. Az osztrák az idén még nagyobb sikereket vár generációjától: “Már versenyképesek vagyunk a nagyokkal az 1000-es tornák szintjén, és az ATP világbajnokságon is legyőztük őket. A következő szint a Grand Slamek szintje, és komolyan hiszem, hogy 2020-ban új győztest avatunk. Természetesen remélem,hogy én leszek az, de 4-5 srác is rengeteget fejlődött, és már megízlelték a győzelmet, szóval idén bármi megtörténhet. Federer, Djokovic és Nadal legendák, akár be is húzhatják a négy major tornát, mert még mindig rendkívül magas szinten játszanak.”

A kép forrása: sportsmole.co.uk

Stefanos Tsitsipas 2019 márciusában tört be a Top 10-be, és a nagy hármas mindegyikét legyőzte az év során. Legnagyobb sikere a novemberi ATP Finals trófea elhódítása volt, majd a szezon zárásaként a dubai Mubadala bemutató tornán felülkerekedett Djokovicon, a döntőben pedig óriási csatára kényszerítette a világelső Rafael Nadalt. Nemcsak félelmetes teniszt mutatott be azonban az elmúlt évben, hanem bizonyította, hogy fejben is az egyik legerősebb a feltörekvő fiatalok között. Egyre jobb döntéseket hoz kiélezett helyzetekben, megtanulta kezelni az érzelmeit, és egyáltalán nem ijed meg, ha a nagy hármas valamelyike áll a háló túloldalán. Minden ellenük vívott mérkőzésen tanul valami újat róluk, így egyre sikeresebb stratégiát dolgozhat ki. Ennek megfelelően a kellő magabiztossággal várja a 2020-as szezont: “Mindig nagy kihívás az emberfeletti szintet képviselő nagy hármas ellen játszanom. Úgy érzem, ha ők vannak a pályán velem szemben, valami különlegeset kell nyújtanom, és persze minden alkalommal rengeteget tanulok ezekből a meccsekből. A rövid pihenőidőben próbáltam tovább csiszolni a játékomon annak érdekében, hogy még közelebb kerüljek az ő szintjükhöz, és úgy érzem, most már csak idő és kitartás kérdése, hogy jobb legyek náluk.”

A kép forrása: cbc.ca

A kanadai Denis Shapovalov szintén úgy gondolja, hogy az eddig “kiugrottnak” tekintett győzelmek a NextGen tagjaitól egyre inkább általánossá válnak a jövőben: “Egyre jobban a tudásuk határáig nyomjuk a nagyokat, és egyre közelebb vagyunk az áttöréshez. 2020 nagyon izgalmasnak ígérkezik, ahogy a sok különböző személyiségű fiatal játékos egyszerre dörömböl a kapun.”

Források: 12 3

A kiemelt kép forrása: tennistonic.com