Fucsovics Márton főtáblás Dohában

Vasárnap, magyar idő szerint kora délután legyőzte cseh ellenfelét a nyíregyházi teniszező, így főtáblás a jövő héten kezdődő Qatar ExxonMobil Openen.

Pozitívan kezdődik a 2020-as szezon Fucsovics Márton számára. Az elsőszámú magyar férfi teniszező a dohai kemény pályás tenisztorna selejtezőjén indult el az új szezon első hetén és első kiemelthez méltóan sikerrel vette a kétkörös kvalifikációt. A belorusz Gerasimov után a cseh Jiri Vesely-t is döntőszettes mérkőzésen győzte le.

Fucsovics szemszögéből nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen az első hat játékból csak egyet tudott megnyerni. A korai “hendikeppet” kihasználta balkezes ellenfele, a magyar teniszezőnek csak a szépítés jött össze ezután az első játszmában. Ez a találkozó azonban nagyon hullámzó volt. A második szettben Marci pillanatai következtek, hiszen megnyerte az első négy game-t, majd mindössze egy játékot engedett a játszmán belül Vesely-nek.

A döntőszettben csak egy játékot nyert meg az aktuális fogadó, de az szerencsére a magyar játékos volt. 2/2-nél breakelte cseh ellenfelét, előnyét pedig nem engedte ki a kezéből. Magabiztos adogató játékkal lezárta a meccset 1 óra és 50 perc után. Fucsovics ezzel egy 2015-ös, Prostejovi vereségért vágott vissza Vesely-nek.

Végeredmény: Fucsovics M. – J. Vesely: 4/6 6/1 6/4

Még fontosabb azonban tehát, hogy ezzel ott van a közel másfél milló dollár összdíjazású torna főtábláján, ahol tavaly a legjobb 16-ig jutott el – ott pedig Novak Djokovicot szorongatta meg. Szüksége van a hasonló szereplésre idén, hiszen jelenleg a világranglista 70. helyén áll, a várakozások és az ambíciói azonban természetesen ennél kicsit jobbra predesztinálják.

Jeremy Chardy, Aljaz Bedene, Tennys Sandgren vagy a nyolcadik kiemelt Frances Tiafoe lesz majd az ellenfele. Ha pedig Chardy-hoz sorsolják, akkor azért mérkőzhet meg, hogy másfél éven belül ötödjére is megmérkőzhessen Stanislas Wawrinkával, aki a torna első kiemeltje.