Andy Murray csípője a műtét után sem problémamentes

2020. január 18.
by kert

A megkérdezett ortopéd specialista szerint az is elképzelhető, hogy a skót már sosem tud egyes mérkőzést játszani

A háromszoros Grand Slam győztes Murray tavaly év elején esett át csípőműtéten, a rehabilitáció utáni visszatérése pedig ígéretesen indult. Júniusban párosban nyert versenyt Feliciano Lopezzel Queensben, majd az egyéni tornagyőzelem is összejött Antwerpenben, a European Openen.

A novemberi Davis Kupa döntőn azonban visszalépésre kényszerült, és azóta már azt is tudjuk, hogy sem az ATP Cup-on, sem az Ausztrál Openen nem tudott indulni. Ráadásul a februárban esedékes montpellier-i és rotterdami tornákon is kétséges a szereplése a műtét okozta zúzódások lassú regenerálódása miatt.

Gilles Stafford ortopéd sebész szerint aggodalomra ad okot, hogy Murray gyógyulása nem a várt ütemben halad: “Úgy tűnik, a beültetett implantátum nem enged olyan szabad mozgást Andy számára, mint ahogy várták. Ez jelentheti azt, hogy párosban képes lesz magas szinten versenyezni, de az egyéni visszatérésről szőtt álmait el kell engednie. Úgy gondolom, hogy Andy túl nagy nyomást helyez a csípőjére, és ez okozhat problémát az épen maradt combcsontban. A túlerőltetés töréshez is vezethet.”

Murray maga is tudja, hogy még hónapokat vehet igénybe, míg újra pályára lép: “Semmit nem akarok elsietni, hallgatok a testem jelzéseire.” – mondta.

Forrás

A kiemelt kép forrása: talksport.com