AusOpen 2020: A címvédő már a tizenhat között

2020. január 24.
by maratsafin

Novak Djokovic ellenfele a tizenhat közé jutásért a japán Yoshihito Nishioka volt. Egyszer találkoztak eddig, tavaly a Davis-kupában Spanyolországban, akkor sima szerb győzelem született (6-1, 6-2).

Itt is hasonló forgatókönyvre lehetett számítani, és ez nem is lett másképp, a fiatal japán egy pillanatra sem tudta megszorongatni ellenfelét. Rögtön az első adogatását elvette a szerb, és gyakorlatilag az első szettben kérdés nem is maradt. Djokovic egy(!) fogadópontot engedélyezett összesen az első játszmában!

A volt világelső pedig tudta fokozni! A második szett is breakkel indult, itt viszont Nishioka nem szerzett fogadópontot az egész játszma alatt, az adogatását viszont még egyszer elvesztette. Kerek egy óra elteltével 2-0 volt az előny.

Harmadik játszmát 4-0-al kezdte Djokovic, majd utána megkegyelmezett, és engedett a szorításon, még bréklabdáig is jutott a japán, kihasználni azonban nem tudta, így a szerb 1 óra 22 perc alatt le tudta a napi penzumot. Ellenfele a Dusan Lajovic-ot három játszmában búcsúztató argentin Diego Schwartzman lesz.

A további mérkőzéseken Marin Cilic némi meglepetésre öt szettben búcsúztatta az idei évben szinte verhetetlen Roberto Bautista Agutot, az amerikai Tennys Sandgren pedig három szettben győzött honfitásra, Sam Querrey ellen.

Fucsovics Marcit pedig tudjuk.

Kép forrása: twitter.com/australianopen