Thomas Muster is megszólalt a Thiemmel történt viharos szakítással kapcsolatban

2020. január 27.
by kert

Az osztrák Dominic Thiem váratlan szombati bejelentése, hogy mindössze három hét közös munka után szakít új edzőjével, Thomas Musterrel, sok kérdőjelet hagyott maga után

A világranglista ötödik Thiem az ATP Cup-on jelentette be, hogy megkezdik a közös munkát honfitársával, Musterrel, majd 18 nappal később, a Taylor Fritz elleni győztes Ausztrál Open meccse után már azt közölte, hogy szétválnak útjaik. Különösebb indoklást nem adott a furcsa eseményhez: “Nem illünk egymáshoz, ennyi az egész. Csak szakmai oka van, személyesen jól kijövünk egymással. Már az elején megbeszéltük, hogy őszintén megmondjuk egymásnak, ha valami nem tetszik.”

Muster a Eurosporton Boris Beckernek beszélt a számára is váratlan és érthetetlen fordulatról: “Őszintén hittem a közös munkánkban, a két évre szóló megállapodásunkban. Nem tudom, miért döntött másképp, de nem is mennék részletekbe. Vannak olyan házak, amelyek kívülről gyönyörűek, de fogalmad sincs, ki lakik bennük.”

Az edzőből a meglepettségen túl szólhat némi sértettség is , hiszen Thiem szájából az is elhangzott korábban, hogy biztosan túl fogja szárnyalni Muster eredményeit pályafutása során. De a korábbi világelső, Roland Garros győztes Muster szerint ehhez még bőven fejlődnie kell az osztráknak: “Dominic szeret tanulni. Fizikálisan, technikailag, de elsősorban mentálisan vannak még hiányosságai, ezekben kell fejlődnie.”

Muster véleményét osztja Mats Wilander, a Eurosport szakkommentátora is, aki egy korábbi fordulóban Thiem pályán mutatott viselkedését, hullámzó hangulatait kritizálta.

Thiem egyelőre Muster nélkül is menetel Melbourne-ben, hétfő hajnalban sima mérkőzésen, 6-2 6-4 6-4-gyel jutott túl Gael Monfils-szen, és a legjobb nyolc között majd a Nadal-Kyrgios párharc győztesével találkozik.

Forrás

A kiemelt kép forrása: sn.at