Nem sok hiányzott az idei első vereséghez

2020. február 28.
by cort

Az első két kiemelt találkozik a dubaji ATP 500-as torna döntőjében.

A nap első összecsapásán a tavalyi finalista Stefanos Tsitsipas, valamint a korábban Fabio Fogninit és Andrey Rublev-ot is kiejtő Daniel Evans találkozott. A brit csak a mérkőzés elején tudta tartani a lépést a göröggel, de 2-2 után már egyértelműen Tsitsipas uralta a meccset. A vége 6-2 6-3 lett a második helyen kiemelt görögnek.

Nagyszerű mérkőzésre volt kilátás Novak Djokovic és Gael Monfils összecsapásán, és a két játékos nagyon kitett magáért. Különösen a francia játszott nagyot, a világelső sokáig nem találta Monfils játékának az ellenszerét. Az első szett 6-2-vel a gall játékosé lett, és a másodikban is korán breakelőnybe került, de utána nagyot változott a játék képe. Monfils nem tudta tartani azt az egyébként nagyon magas színvonalat, a szerb pedig rálépett a gázra. Gyorsan visszabreakelt, a szett végén pedig minden adogatójátékában megszorongatta a franciát, aki nagy küzdelem, és öt szettlabda hárítása árán rövidítésre mentette a játszmát. A thriller a tie-breakben is folytatódott, Monfils 6-3-ra meglépett, és három mérkőzéslabdája volt. Djokovic azonban nem hiába világelső, rendkívül koncentráltan kiegyenlített, majd nyolcadik (!) játszmalabdáját kihasználva hozta a szettet.

A döntő felvonás már egyoldalú játékot hozott. A francia elkészült az erejével, ráadásul a szett derekán megsérült, így 6-1-gyel a szerbé lett a játszma, és ő találkozik Tsitsipas-szal a holnapi fináléban. A világelső idén 17-0-ás mérleggel áll, és ugyanez a mérlege ma legyőzött franciával szemben is.

Kép forrása: twitter.com