Federer szerint óriási siker lesz a bostoni Laver Kupa is

Roger Federer az ötletgazdája az idén negyedik alkalommal megrendezendő Laver Cup bemutatótornának, amelynek három korábbi kiadása is rendkívül népszerű volt

A háromnapos gála helyszíne évente változik a földrészek között. Tavaly Európa, Genf adott otthont a szurkolók által imádott rendezvénynek, idén pedig Észak-Amerika, Boston lesz a házigazda szeptember 25-27. között.

Az edzők változatlanok, Európa csapatát idén is Björn Borg vezeti, míg a világválogatott élén továbbra is John McEnroe áll. Az első játékos, akinek részvétele biztossá vált, éppen Federer, aki jelenleg térdműtétje után regenerálódik, és a füves szezonig nem láthatjuk a pályán.

Az eddigi három Laver Kupát Európa csapata nyerte. A svájci Maestro 11 mérkőzéssel vette ki részét a diadalokból: hat egyéni mérkőzésének mindegyikét megnyerte, öt páros összecsapásából pedig a két győzelem mellé három vereség is becsúszott. Párosozott mindkét nagy riválisával, Novak Djokovic-csal és Rafael Nadallal is.

Federer pozitív hangulatban várja az idei rendezvényt: “Még sosem jártam Bostonban. Nagyon kíváncsi vagyok a városra, és várom, hogy nagyszerű szurkolók előtt játszhassunk. Bostonban nagyon szeretik a sportokat, a felfokozott hangulat pedig még különlegesebbé fogja tenni a Laver Kupát. Az európai csapatnak évről-évre nehezebb dolga van, hogy megszerezze a trófeát, ez minden bizonnyal idén is így lesz.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: bostonusa.com