Rafael Nadal is csatlakozik a madridi virtuális mezőnyhöz

Nívós mezőny alakul a Mutua Madrid Open Virtual Pro online tornára

Mi is megírtuk, hogy április 27-30. között az online térben rendezik meg a madridi Masters tornát, mert a salakos verseny egyike annak a több mint 30 teniszeseménynek, amelyet a koronavírus járvány miatt eddig töröltek. A résztvevők pénzdíjaikat alacsonyabb szinten játszó versenyzőtársaik javára ajánlják fel, akik a kényszerpihenő miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

A Tennis World Tour nevű Play Station 4 játékot használják majd a lebonyolításra, és a tervek szerint lesznek közvetítések a YouTube-on, és más közösségi oldalakon is. A versenyzők természetesen saját otthonukban “lépnek pályára”, ütő helyett játékkonzollal a kézben.

Andy Murray, Angelique Kerber és Benoit Paire már korábban jelezte részvételét, most pedig igazi sztárparádét jelentettek be a szervezők: a világranglista 2. salakkirály, Rafael Nadal mellett a belga David Goffin, az amerikai John Isner és az orosz Karen Khachanov is szerepel a virtuális tornán. A hölgyek tizenhatos mezőnyét erősíti majd többek között Eugenie Bouchard, Kristina Mladenovic és Kiki Bertens is.

Khachanov nagyon várja, hogy újra versenyezhessen: “Nagyon érdekes ez a kezdeményezés, visszahoz valamit abból a versenyszellemből, ami a sportágunkat jellemzi. Várom, hogy megmutathassam a képességeimet a játékostársaimnak és a szurkolóknak is.” – mondta.

Forrás

A kiemelt kép forrása: canaltenis.com