US Open 2020: A tizenkettedik nap programja

A mai napon a férfiaknál is eldől, kik lesznek az idei US Open döntősei.  Az esti programban a New York-i Arthur Ashe Stadionban két teniszező egy lépéssel közelebb kerül élete első Grand Slam bajnoki címéhez.

A felső ági elődöntőben a spanyol Pablo Carreno-Busta (20.) és a német Alexander Zverev (5.) küzd majd egymással. Mindkét versenyzőnek van már tapasztalata ilyen magasságokban egy Grand Slam tornán. A spanyol 2017-ben már játszott itt elődöntőt a dél-afrikai Kevin Anderson ellen, de négy játszmában alulmaradt. A német az év eleji Australian Open-en végre bizonyította tehetségét és bejutott a legjobb négy közé, de a későbbi döntős osztrák Dominic Thiem négy szettben kiejtette a versenyből.  A 2018-as évben kétszer találkoztak egymással, mindkét mérkőzést könnyedén Zverev nyerte.

A másik elődöntő akár egy GS döntővel is felérne. Az izgalmasabbnak ígérkező meccset (a másik összecsapáson inkább a németet tartják a meccs esélyesének) a tavalyi US Open döntőjében drámai meccsen vereséget szenvedő orosz Daniil Medvedev (3.), és az idei Australian Open fináléjában szintét alulmaradt osztrák Dominic Thiem (2.) játssza. Mindketten magabiztos játékkal jutottak el idáig, az orosz szettveszteség nélkül, az osztrák pedig mindössze egy játszmát vesztett az elődöntőig vezető úton. Eddig háromszor találkoztak egymással és a mérleg nyelve Thiem felé billen, 2-1-re vezet összesítésben. Vajon Thiem készülhet majd a mérkőzésük után a negyedik Grand Slam döntőjére, vagy Medvedev sorozatban másodszor is döntőzhet Flushing Meadows-ban, ma este erre is választ kapunk.

A mérkőzések magyar idő szerint este 22 órakor kezdődnek a Eurosport 1-en.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)

Férfi egyes, elődöntő

Pablo Carreno-Busta (20.) –Alexander Zverev (5.)
Daniil Medvedev (3.) –Dominic Thiem (2.)

kiemelt kép: tennis.com